MTI

Elkészült az új elektronikus parkolási díjtérkép

Elkészült az új elektronikus parkolási díjtérkép (EPD), amelyen a fővárosi parkolási zónákról és az aktuális közterületi parkolási díjakról tájékozódhatnak az érdeklődők.

A www.parkonet.com/dijterkep oldalon található térkép segít eligazodni a parkolási zónák és tarifák dzsungelében: az autóval közlekedők már az utazás megkezdése előtt tájékozódhatnak a többi között a parkolási díjakról, és megfontolhatják, hogy ha kicsit "odébb állnak meg", akár olcsóbban parkolhatnak. A kezdeményezés nem új keletű: eddig is létezett már ilyen térkép a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás (FKPT) gondozásában, az új elektronikus díjtérkép ennek interaktív változata - közölte a Hungaropark Magyar Parkolási Szövetség.


Mindez apró lépés a környezettudatos parkolás irányába is, hiszen aki a kevésbé drága parkolási zónákat választja, az csökkenti a belterületek forgalmát, hozzájárulva az ott lakó emberek életminőségének javításához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #4
    Környezettudatos parkolás.... Ha fizetsz a maffiának jó gyerek vagy, és véded a környezeted, ha nem akkor, egy mocsok. A belterületek FORGALMA attól nem csökken hogy valaki ott parkol vagy nem.A parkoló autók nem igazán csökkentik az ott élők életminőségét. A parkolási maffia uralma annál inkább. Parkolási zónákat nem úgy választunk, hogy majd megállok 5 kilométerrel arrébb és gyalogolok egy két órát, mert ott olcsóbb a parkolási díj. Könyörgöm, legalább ne hazudjanak folyamatosan !
  • bino512 #3
    pontosan,!! csak az a baj,hogy ezt megfizetik,meg eltűrik...addig nem lesz változás.
  • halgatyó #2
    Undoritó büdös rablótolvaj maffia!
    Az egész fizetőparkolást úgy kéne eltörölni az összes terjesztőivel és haszonélvezőivel együtt, hogy még 10ezer év múlva is emlékezzen az emberiség a kerékbetört és elevenen elásott rablótolvajok jajgatására!
  • gemihu #1
    A parkolók foglaltságáról is van térkép?