Berta Sándor

Autókba szánt multimédiás rendszert mutat be a Toyota

Az autógyártó és a szórakoztató elektronikai cég közösen fejlesztettek ki a Toyota Entune autófedélzeti multimédiás központot, amelyet a CES keretében mutatnak be.

Az új megoldást már az idén beépítik bizonyos Toyota-modellekbe. A cél az volt, hogy egyetlen termékben egyesítsék a navigációs, az audio- és az okostelefon-funkciókat kínáló valós idejű tájékoztatási rendszereket. "JBL audiorendszereink tiszta hangzása régóta sok örömet okoz vásárlóinknak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Toyotával folytatott hosszú és sikeres együttműködésünket most az Entune piacra dobásával bővíthetjük, s a Toyota gépkocsik tulajdonosainak egy olyan ajánlatot tehetünk, amely minden igényüket kielégíti" - jelentette ki Dinesh C. Paliwal, a HARMAN elnök-vezérigazgatója.


Az Entune-t a Toyota észak-amerikai motortervező és gyártó részlege, valamint a Harman közösen alkotta meg. Az internetkapcsolatot használó megoldás ötvözi a legújabb generációs okostelefonokat és az autókba beépíthető navigációs rendszereket. Minden beszédvezérléssel működik, például lehetőség van a beérkező SMS-k felolvasására és az Entune még az általánosan elterjedt szlengkifejezéseket és smiley-jeleket is lefordítja. A vezető több forrásból tölthet le vagy hallgathat meg zeneszámokat és kezelheti a navigációs rendszert.


A rendszer folyamatosan bővíthető új alkalmazásokkal. Sachin Lawande, a Harman alelnöke elmondta, hogy az autósoknak ugyanúgy frissíthetik az Entune-t, mintha az egy okostelefon lenne. A navigációs élmény valós idejű információkkal és tartalmakkal egészíthető ki. Az Entune rendelkezik Bluetooth- és USB-portokkal, illetve iPod/iPhone-csatlakoztatási lehetőséggel. Ezenkívül a felhasználók az iheartradio, a Pandora, az XM Satellite Radio és a HD Radio zenei kínálatából választhatják ki a kedvenc zeneszámaikat.


Az online platformok között megtalálható a Bing mellett a MovieTickets.com, az OpenTable.com, így bárki akár az autójából foglalhat asztalt az éttermekben. A rendszer emellett valós idejű közlekedési, tőzsdei, időjárási és sportinformációkat is szolgáltat, valamint rendszeresen közli a legfrissebb híreket. A fejlesztők ügyeltek a biztonságra is, a Safety Connect egység felel az automatikus ütközési figyelmeztetések és a helymeghatározási információk kiadásáért, valamint tájékoztatást ad a lopott járművekről és vészhelyzetben segítséget hív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rol06 #2
    Nem mondom h rossz dologról van szó, de ha már valaki kiad nem kis árat egy ilyen berendezésért, akkor már annak a rétegnek nem kérdés van e okostelefonja... Nézzük mélyebben, nekem "csak" egy E71-em van de ha hasonló ügyeket kéne elintéznem a kocsiban, biztos nem kezdeném el simogatni az autó multirendszerét :D... Ad2 pedig akkor fizessek még a kocsimban lévő rendszerhez is külön előfizetést...???
  • Zoliz #1
    Remélem majd vezetés közben lehet majd játszani is a szélvédőre kivetített androidos 3D képpel :) Kezd unalmassá válni az autóvezetés..