Napi Online

Villanyautóval jött ki a Toyota

Meghatározott utakra szánt villanyautókat állít forgalomba a Toyota.

A Toyota Motor Sales, U.S.A. Inc. négy elektromos autót kap anyavállalatától, amelyeket Portlandban állít szolgálatba. A RAV4 terepjárók nulla károsanyag-kibocsátású változatai külvárosi célpontok és a belváros között fogják fuvarozni a Portlandi Állami Egyetem munkatársait és vendégeit - derül ki a Toyota sajtóközleményéből.



A projekt párhuzamosan fut a General Electric Co. kísérletével, amelyben a metróállomásokhoz kapcsolódóan áramtöltő állomásokat telepítenek. A "Tedd le és töltsd fel az elektromos járművedet, amíg a tömegközlekedéssel jössz-mész" programhoz ugyanis nem árt, ha villanyautók is kapcsolódnak.

A Toyota egyéb teszteket is elindít a közeljövőben. Ezekbe enged bepillantást, hogy a Los Angeles-i autókiállításon bemutat egy sűrített földgázzal hajtott hibrid (földgáz-elektromos) Camry szedánt. A vállalat emellett tanulmányozza a hibrid autók akkumulátorai felújításának lehetőségeit az USA-ban, amivel csökkentenék ezek cseréjének költségeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #3
    ütközéstesztje az egy csillagot megkapná?!
  • globint #2
    Kínában már vagy 20 féle kapható, importálható, 60km/h sebességgel, 5 személyes, egy feltöltéssel 40-50 km megtöltésére képes. Ha kér valaki, kb. 2milláért tudok szerezni. (plusz áfa+reg adó)
  • Tetsuo #1
    Hat ez meg nem sok new tech, de tobb mint a nemet gyartok tevekenysege.. audi, merci, bmw LOL kicsit le vannak maradva.