Gyurkity Péter

Internetes eladásokkal kísérletezik a Peugeot

Az autógyártó beszállna a használt autók piacára, mégpedig a világhálón lebonyolított tranzakciókkal, ám arra vigyáznak, hogy ne sértsék saját partnerhálózatuk érdekeit.

A cég az interneten bonyolítaná le a használt gépjárművek eladását, vagyis maga is beszállna a piac eme területére, igaz egyelőre csak kísérleti jelleggel. A Peugeot ugyanis elsősorban arra kíváncsi, hogy a vásárlók mennyire hajlanak nagyobb összegek elköltésére a világhálón, illetve hogy milyen érdeklődést mutatnak egy ilyen kezdeményezés iránt.



A hírek szerint a gyártó mindössze 100 darabot kínál eladásra 1007-es modelljéből, amely főként kis mérete miatt lehetne népszerű, ám eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A változat rajtja meglehetősen rosszul sült el, az eladások csak lassan növekedtek, talán éppen ezért is szemelték ki a kísérletre, amelyet a www.vente-privee.com oldalán bonyolítanak le. Ez gyakorlatilag egy privát klub, amely elsősorban tagjai számára értékesíti a termékeket, a ruházati cikkektől a játékokon át a karórákig sokféle érdekességet. A hivatalos árakhoz képest jelentős, 30-70 százalék közötti kedvezményeket adnak, ami sokaknak vonzó ajánlat lehet.

A fizetés bankkártyával történik, ám a Peugeot kijelentette, hogy a leszállítást az előleg kifizetéséhez köti, amely viszont csekken zajlik majd. Az alacsony darabszámmal saját értékesítő hálózatuk érdekeire vigyáznak, a cégnél külön kiemelték, hogy nem szeretnének versenybe szállni partnereikkel, mindössze egy érdekes kísérlet lebonyolítása a cél. A tervek között állítólag nem szerepel az internetes kereskedelem felfuttatása, ám akkor felmerül a kérdés, hogy mi értelme van a kezdeményezésnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JimKirk #7
    Errol van szo testverem!;)
  • JimKirk #6
    Igen, de ez csak a magyar markaszervizekre ervenyes!

    Nyugat-Europaban a garancia azt jelenti, hogy sem a szerelesi koltsegert sem az alkatreszekert nem kell fizetned! Elvileg magyarorszagon sem lehetne/szabadna penzt elkerniuk... Igaz sajnos Mo-n minden lehetseges!:(

    Az uj francia autok mind az elen vezetenke a torestesztekben. Az sem veletlen, hogy a Mitsubisi a PSA-tol vasarolja meg az uj reszecskeszuros 2.2 HDI motorjat!

    Sajnos otthon az autos ujsagiroknak kutya kotelesseguk lejaratni a francia autokat! Azt nem mondom, hogy tokeletes jarganyokat gyartanak, de semmivel sem rosszabbak mint egy VW amikkel az utobbi idoben eleg sok problema van. Mielott megkoveztek hozzateszem, hogy imadom a VW-AUdi kettost!;)

    Egy Citroen tulaj.
  • HuAn82 #5
    Én se túl sok jót hallottam a francia járgányokról. Megbízhatóságot pedig nem fogja pótolni az sem, ha interneten próbálják az értékesítést felfutatni.
  • Akuma #4
    Én a lehető legrosszabbakat hallottam csak a francia autókról... illetve a márkaszervízekről. Az első néhány hónapban alkatrészcserések, a javíttatásuk többe kerül, mint egy használt verda! Törésteszteken a régebbi változatok pocsékok voltak (kb. mint a suzuki), az újakról még nem hallottam.
  • Vlala #3
    Juj de jó, eddig csak szoftvert lehetett lopni a neten, ha valaki ügyes. Most már autót is :)
  • fflx #2
    nem ismerem az autot, de az arat picit sokkaltam, mikor eloszor meglattam. (nade ez nem lenyeg)

    szoval tehat adva van egy a hagyomanyos modon torteno ertekesiteseknel bukdacsolo auto es most megprobaljak neten kerusztul hasznaltan arusitani, de most mit varnak??? nem ertem. hogy majd neten viszik mint a cukrot?
  • heyman8909 #1
    A peugeot szép, igényes, igazi nyugati autó. Nekik már nem okoz gondot a pénz, nyugodtan kísérletezhetnek ilyenekkel. Nekünk is ilyen autónk van, teljesen meg vagyok elégedve vele, bár a futóművön javíthatnának, amúgy az áráért kihoztak belőle midnent. Az más kérdés hogy neten fognak e vásárolni, nem tudom, érdekes kérdés.