Napi Online

Hol a legolcsóbb a benzin?

Az utóbbi időben folyamatosan emelkedő üzemanyagárak hatására megnőtt az érdeklődés az árfigyelő internetes oldalak iránt.

A június 16-án indult www.holtankoljak.hu például mostanra már 450 ezer oldalletöltést regisztrált - nyilatkozta Vultur Csaba, a honlapot működtető FlexPort Kft. ügyvezetője. A látogatók között vannak magánszemélyek, de egyre több az olyan vállalkozó, aki 3-4 autót, teherautót is üzemeltet, de semmilyen kedvezményt nem tud igénybe venni a forgalmazóknál. Az oldal fejlesztési költsége milliós nagyságrendű volt, ennek köszönhetően viszont naprakész és hiteles árinformációkkal rendelkeznek immár 840 benzinkútról. Ez országosan 85 százalékos lefedettséget jelent. Ugyanakkor a kutak 10 százaléka nem járul hozzá az adatok közléséhez, pedig az árakat kötelesek az úgynevezett totemoszlopokon feltüntetni. Vultur szerint ezek egyébként éppen a nem versenyképes árakkal működő töltőállomások.

Az oldal ilyen látogatottsággal hamarosan igen jól értékesíthető reklámfelületté válhat. Az ügyvezető elmondta: bár folynak ezzel kapcsolatos tárgyalások elsősorban üzemanyag-forgalmazókkal és autókereskedésekkel, de a függetlenséghez és az objektív tájékoztatáshoz továbbra is ragaszkodik a cég. A társaság számításai szerint a drágább kutaknál a benzin ára hamarosan elérheti akár a 310 forintot is, így várhatóan még nagyobb látogatottságot érhet el a honlap.

Az árfigyelés azonban nem áll meg itt. Rövid távon nyitnának külföldre is: első lépésben a határ menti kutakat vennék "körön belülre", hosszabb távon a környező országok autópálya menti állomásait térképeznék fel, prioritásként kezelve Horvátországot és Szlovéniát. További tervük, hogy hírt adnak más termékek árversenyéről is. Bár a konkrétumok egyelőre üzleti titoknak számítanak, Vultur Csaba elárulta, hogy olyan árukról van szó, amelyeknek sok forgalmazója van, és mivel nagy tételben fogynak, néhány tíz forintos különbség is akár százezres nagyságú megtakarítást eredményezhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #9
    Naja, csakhogy a benzinhiéna önkéntes alapú, és ha megnézed akkor az adatok minimum egy hónaposak, de gyakran még régebbiek. Ha itt megoldották azt, hogy az adatok minden nap frissüljenek (ha jól láttam ezzel indokolták a költségeket) akkor simán jó lehet. Csak még gyengék a feat-ek (nincs pl. személyre szabott, útvonal mentén levő kutakat figyelő, csak kerületet v. települést lehet megadni)
  • kow83 #8
    Ha eddig nem próbálták meg széthekkelni az oldalalt, ezekután tuti rá fog állni pár jóember :) Nem kívánom, de nem is lepne meg.
  • turul16 #7
    php NUKE nak is vannak verziói, a te scripted minden verziót visz ? Nem hinném.., a NUKE fejlesztő is ismerhetik az ilyen exploitokat és tesznek is ellene szvsz., ha találnak egyet.
  • rgranc #6
    a) az ötlet nem új, nem csak a totalcar árfigyelője volt ott előtte, hanem a benzinar.info is.

    b) tényleg bármikor felnyomhatják. hogy mi értelme lenne? semmi. azért törik fel, mert feltörhető. ilyen a php-nuke. nem fognak 100x több energiát fektetni abba, hogy olyan oldalakat törjenek fel, aminek "lenne értelme", ha a php-nuke alapú oldalakat egy-két szkript segítségével, szinte nulla idő- és energiaráfordítással felnyomhatják.

    c) felesleges ilyen cms-t alkalmazni, átláthatatlan, zsúfolt, tök felesleges információkkal teli az oldal. a látogatók túlnyomó része nem a hírek miatt látogatná, hanem az árinfók miatt. (ld. benzinar.info)

    d) a "milliós nagyságrendű költség" tényleg maximum ott lehet valós, hogy esetleg nagyszámú (részidős) munkatársat fizetnek, akik figyelik az árváltozásokat. kérdés, hogy ez meddig fizethető, illetve mikor jön be akkora reklámbevétel az oldalból, ami elegendő lesz erre.
    ezt leszámítva az ötlet nem új, az oldal kialakítása nagyon nagy valószínűséggel még a százezres költséget sem érte el.
  • kow83 #5
    1. eset: jó alaposan lehúzták a fejlesztők az ügyvezetőt,
    2. eset: valahogy realtime frissíti az oldal az adatokat és akkor reális ez a költség.

    Az oldal amúgy nagyon gáz grafikailag és totál átláthatatlan. Az ötlet király. Ez a baj a magyar webbel: drágán szart...

    Fapapi: nem látsz bele egy debil hekker fejébe. Szerinted mi éretelme volt feltörni az egyetemibuli.hu oldalunkat? Semmi, mégis megtették.
  • vg #4
    "Az oldal fejlesztési költsége milliós nagyságrendű volt"

    Hazudoznak mint a mostani kormány... Mi milliós ezen? Egy domain+1gigatárhely=20e/év, PHP nuke ingyenes, skin hozzá szintén. Elmehetnek a fenébe, annak ellenére, hogy egy jó dolgot akartak csinálni!
  • Faby #3
    Jóval korábban indult egy másik helyen, a .Totalcaron egy önkéntes alapon működő oldal, úgyértem, ki mit látott az egyes kutaknál, azt be küldte. Ez nem lehetett 100%-ig pontos, meg nem is volt mindig friss, de pontgyűjtéssel ösztönözték a társaságot.
    Mostanra ez abszolút meghalt, nagyon régi árak vannak fent.
  • fapapi #2
    Fúúúúúúúúúúú egy okostojás!

    Ne csak azt nézd hogy PHP nuke ( ki nem szarja le? )
    Nem csak abból adódik egy web költség ,hogy felteszek egy oldalt. De azt hiszem neked lehetne ezt magyarázni.
    Nem tudom ,hogy fogalmazódott meg benned ,hogy feltörik. Mi értelme lenne ????
    Kicsit beteg a fejed és az ilyen betegfejű emberek gondolkodnak csak így :)
  • Seaweed #1
    "Az oldal fejlesztési költsége milliós nagyságrendű volt"


    ...gondolom!.. PHP-Nuke-al...LOL! Nem adok neki 1 honapot (vagy 2 full kereso bot scant) es ugy felnyomjak mint a sz*rt!
    Aztan majd lehet nezni az arab meg torok feliratokat... (most is van 2-3 olyan exploit a motorhoz amit barmelyik verpistike(scripting kiddie) 10 perc alatt hasznalatba vesz, es huss adatbazis meg weblap meg miegyebek...)