JohnnyCage

Növekedés várható az autókba szánt félvezetők piacán

Ahogy az új személygépkocsikba egyre több elektronikai eszköz kerül, az autókba szánt elektronikai berendezések, illetve félvezetők piaca dinamikus fejlődésnek, és lendületes növekedésnek indult.

Az autókba szánt félvezetők globális piaca a 2002-es évben regisztrált 12,3 milliárd dolláros összebevétellel szemben 2007-re már évi mintegy 17 milliárd dollár bevételt fog termelni, állítja egy piackutató cég.

Az új autókban egyre gyakrabban megtalálható fejlett biztonsági berendezések, mint például a blokkolásgátló, a kitörésgátló, az elektronikus fékerőelosztó, és a légzsákok vezérlőrendszere rohamosan növekvő mennyiségű elektronikát igényelnek. A különböző kényelmi rendszerek, mint az automatikus klíma, a navigációs rendszer, vagy a fedélzeti számítógép, amelyeket a gyártók a kiélezett piaci versenyben egyre bőkezűbben alkalmaznak modelljeikben, szintén rengeteg elektronikát igényelnek csakúgy, mint a korszerű motorok.

Az Allied Business Intelligence Inc. piackutató cég ezért úgy véli, az autókba szánt félvezetők piaca az elkövetkező években jelentős növekedésen fog keresztülmenni. A társaság szerint a legnagyobb új terület a karosszéria- és alvázirányítás, amely magába foglalja az elektronikus menetstabilizátorokat, és az elektronikusan felügyelt felfüggesztéseket is. Ez a szegmens az autókba szánt elektronikai eszközök piacának mintegy 26 százalékát képviseli, és 2007-re éves szinten mintegy 4,4 milliárd dollárt fog érni.

"A globális autópiac beszűkülése ellenére az autó-specifikus félvezetők kereslete továbbra is növekedni fog, mivel a különféle piaci tényezők az elektronikai rendszerek további bővítését fogják igényelni a személygépkocsikban" - mondta Frank Viquez, az Allied Business Intelligence egyik elemzője. A közeljövőben bevezetésre kerülő szabályzások, amelyek megkövetelik a fejlett légzsákirányító, és keréknyomás ellenőrző rendszerek jelenlétét, drasztikusan növelni fogják az alkalmazott elektronika mennyiségét, mondta Viquez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #1
    inkabb a kocsik fogyasztasat csokkentenek, vazz...
    esetleg kitalalhatnanak valami ujat a benzin, meg a gazolaj helyett... majd akkor tenyleg elhiszem, hogy okos, meg tokos, meg satobbi legenyek