Mikeyy

mobileGT platform a kényelmes autózásért

Egyre nő az olyan autók száma, amelyek tartalmaznak DIS-t (Driver Information Systems - vezetői információs rendszerek), és 2006-ra várhatóan az új autók 60 százaléka fog hasonló rendszert tartalmazni. Az ilyen DIS rendszerek fejlesztésére és terjesztésére jött létre a mobileGT szövetség - olyan társaságoknak a csoportosulása, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a DIS fejlesztésekhez szükséges technológiák terén.

A szövetség nemzetközi DIS fejlesztői környezetének bemutatásával egybekötve bejelentésre került, hogy a Hyundai Autonet a mobileGT architektúra első Ázsiai vásárlója. A mobileGT szövetség tagjai többek között a Motorola, az IBM, a QNX Software Systems és az eNGENUITY Technologies Virtuális Prototípusok részlege. Ezeknek a társaságoknak az együttműködése eredményezi majd a nagyon gyors DIS fejlesztéseket, amelyek a megbízható QNX operációs rendszeren működnek majd.

Az operációs rendszerbe integrálnak majd különböző IBM Visual Age Micro Edition Java alkalmazásokat, illetve J9 virtuális számítógépet (VM), a felhasználók által meghatározható grafikus felhasználói felületeket (GUI) az eNGENUITY Technologies-tól, és mindezek a Motorola mobileGT architektúráján fognak majd működni.

A vásárlók egyre jobban igénylik az okosabb, biztonságosabb, jobban kihasználható és szórakoztatóbb autókat, amelyek segítenek balesetek esetén és a navigációban, és segítenek fenntartani a kapcsolatot az otthonnal illetve az irodával, és erre a mobileGT alapú DIS lehet a megoldás. A mobileGT képes egy átjárót biztosítani az autótól és az autóhoz az e-hívások, az internetezés és az e-mail, a digitális zenei műsorszórások, játék és video szolgáltatások lebonyolítására, és ez lehet a mindenre kiterjedő ügyfélszolgálat jövője is.

A Motorola mobileGT MPC823e Standard Development Platfrom (standard fejlesztői platform) a fent említett operációs rendszer és alkalmazások teljes körű kihasználásával 2001 harmadik negyedévétől lesz elérhető. Tartalmaz egy központi irányító modult, érintőképernyős megjelenítőt távolságérzékelővel, teljesen megépített hardvert sokféle csatlakoztatási lehetőséggel, és különböző eszközök illesztőprogramjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)