Gyurkity Péter

Luxus e-autókkal készül egy európai startup

Az olasz cég bemutatta első megoldását, amelyet hamarosan egy másik típus követ majd.

Az elektromos autók területén belül nemrég arról írtunk, hogy két új márkát vezetne be a BYD, amely amúgy vezeti a területet, már amennyiben a hibrid megoldásokat is idevesszük. Most egy európai startup jelezte, hogy elkészült első megoldása, amelyet egy másik követ majd, szintén prémium kivitelben.

Az Autocar készített hosszabb interjút az olasz illetőségű Aehra első emberével, ennek során pedig nemcsak a most bemutatott SUV, hanem a soron következő megoldás, egy valóban újszerű és kifejezetten luxus kivitelben készülő szedán főbb jellemzői is szóba kerültek. Megtudtuk egyebek mellett, hogy az első autó 180 ezer eurót kóstál, ennek érdekes kivitele, különösen a felfelé, ollószerűen kinyíló ajtók, pedig a második példányon is visszaköszönnek majd, bár a dizájn nem lesz teljesen ugyanaz. Mindenesetre egy jóval alacsonyabb, eközben pedig nagyon gyors, erős autóval számolhatunk, amelynek gyártása ismeretlen időpontban indulna el.

A szedán ugyanis egy 800 lóerős motorra épülne, amely leginkább a Porsche Taycan szintjéhez fogható teljesítményt nyújtana az amúgy 5,1 méter hosszú típusnál, mégpedig egy szintén nagy, 120 kWh-s akkumulátor társaságában, amely már 800 km-es hatótávot biztosítana, a Lucid Air számaival felvéve a versenyt. Tekintettel arra, hogy a vállalat egyelőre mindössze 120 főt foglalkoztat, ők pedig elsősorban a tervezési és mérnöki feladatokkal vannak elfoglalva, nem világos, hogy a tulajdonképpeni gyártást hol és kivel végeztetnék el, ez azonban várhatóan egy olaszországi, esetleg egy másik európai helyszínen zajlana le, jó eséllyel 2025-ben, hiszen a szedán alig 6 hónappal követné a sorban a most bemutatott SUV-modellt.

A második autó 160 ezer euróba kerülne, ez sem lesz tehát olcsó, meglátjuk, mennyiben sikerül majd piacra dobni a két fejlesztést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!