Gyurkity Péter

Három e-autót mutatott be a Chevrolet

Ezek 1-2 éven belül rajtolnának el, az eddigiektől eltérő kialakítással.

A CES 2022 alatt a Chevrolet is bemutatta újdonságait, amelyek között három elektromos autó is helyet kapott. Ezek egyikének főszerepet szánnak, a jövőre megjelenő fejlesztés mellett azonban két másik példánnyal is tartanák a lépést az egyre fontosabb területen.

A napokban arról számoltunk be, hogy már a Sony is bemutatta saját új koncepcióját, a japán gyártó tehát szintén belépne a szegmensbe. Nagyjából ezzel egy időben került sor a Chevrolet bemutatójára, amelyen a 2024-es Silverado EV kapott kiemelt hangsúlyt, ez a pickup ugyanis a jövő év első felében futna be, a GM Ultium Platform alapjain, két eltérő konfigurációban. A hatótáv 640 km lenne, ehhez 11 hüvelykes műszerfal, valamint 17 hüvelykes infotainment-kijelző társulna, de az ajánlatban a teherszállítást és a vontatást kihangsúlyozó funkciók is helyet kapnak, ami annak köszönhető, hogy a cég a funkcionalitást és a megfelelő teljesítményt helyezi előtérbe. Az egyik példány kifejezetten a flottavásárlók számára készül, az ajánlott ár a tervek szerint 50 ezer és 105 ezer dollár között mozog majd, a csomag tartalmától függően.

A 2023-as kínálat két másik modellel egészül majd ki, mivel a cég a napokban közzétett bejelentés alapján két további típus sorozatgyártását indítaná be a jövő év során. A két SUV az Equinox és a Blazer néven jelenne meg a piacon, ezek azonban nem a meglévő modellek elektromos változatait jelölik, mivel az illetékesek elmondása alapján teljesen új fejlesztésekről beszélhetünk. A konkrét technikai jellemzők jó részét még nem ismerjük, viszont 400 és 480 km közötti hatótávról, a GM Ultium valószínű alkalmazásáról, valamint 30 ezer dollár körüli induló árakról esett eddig szó, ami elég jól hangzik.

A gyártás beindításáig több, mint egy év van még hátra, meglátjuk, mennyiben változnak majd a most nyilvánosságra hozott elképzelések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!