Berta Sándor

Tőzsdére megy az Aurora Innovation

A lépéstől komoly plusz bevételt remél a cég.

A négy évvel ezelőtt létrehozott Aurora Innovation nevű startup az autonóm közlekedés területén olyan autógyártókkal működik együtt, mint a Fiat Chrysler, a Hyundai Motor Group és a Byton, továbbá a Toyota és a Volvo. A vállalkozás fő feladata szoftverek fejlesztése az önállóan közlekedő járművek számára.

Most ismertté vált, hogy az Aurora Innovation a közeljövőben megjelenhet a tőzsdén. A kiszivárgott információk alapján az időközben már az Amazon által is támogatott vállalat értéke a tőzsdén való megjelenés után 11 milliárd amerikai dollár lesz és további 2 milliárd amerikai dollár bevételhez juthat.

A társaság egyébként azzal számol, hogy 2023-ban folyhatnak be az első bevételei a robotautó-technológiája értékesítéséből, a várható összeg ugyanakkor csupán 2 millió amerikai dollár lesz. 2025-ben azonban már 123 millió, míg 2027-ben kétmilliárd amerikai dolláros bevétellel számol a startup. A fejlesztési költségek viszont már az idén 550 millió amerikai dollárt tesznek majd ki, míg 2026 végéig további 3,7 milliárd amerikai dollárral nőhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!