Berta Sándor

Egyelőre nem dob piacra elektromos autót a Xiaomi

Atársaság cáfolta a korábban kiszivárgott értesüléseket.

Kínában a múlt hét végén jelent meg bennfentesektől származó információk alapján az a hír, hogy a Xiaomi beléphet az elektromos gépkocsik piacára. Az értesülést később átvette a Technode is.

A hír lényege az volt, hogy a társaság előveheti a korábban jegelt terveit és zöld utat adhat azok megvalósításának. A források ugyanakkor azt is közölték, hogy a Mi Auto (Micar) nevű projekt még csupán nagyon korai szakaszban van és emiatt az elképzelések gyakorlatilag bármikor módosulhatnak. Az információ hatására az óriáscég részvényének ára meghaladta a 30 hongkongi dollárt.

A Mi Auto (Micar) körül az elmúlt években viszonylag nagy csend volt, különösen azóta, hogy Lei Jun, a Xiaomi társalapítója 2019-ben befektetőként jelent meg az Xpeng Motors (Guangzhou Xiaopeng Motors Technology Company Ltd.) nevű kínai autógyártónál. 2019 végén a Xiaomi kereken 400 millió dollárt invesztált a Xpengbe. A menedzser emellett a saját kockázatitőke-beruházó vállalata segítségével a Nióba is befektetett.

A Xiaomi a Mi Auto (Micar) programot már 2018-ban elindította, s annak hátterében az állt, hogy Lei Jun 2013-ban ellátogatott Elon Musk egyik Tesla-gyárába.

A cég mindenesetre a hongkongi tőzsdéhez eljuttatott hivatalos közleményében cáfolta az értesülést. A társaság kiemelte, hogy egyelőre kivár és jelenleg sem az elektromos járműpiacra való belépéssel kapcsolatban nincsenek tervei, sem konkrét Mi elektromos autóprojekt nem létezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!