Berta Sándor

Stratégiai partnerséget épít ki a Ford és a Google

A két cég felgyorsítaná az autóipari innovációkat és élménnyé tenné a hálózatba kötött járművek használatát.

Egyedülálló stratégiai partnerség kialakítását jelentette be a Ford és a Google. A két óriáscég egyedi szolgáltatás-ajánlatokat és lehetőségeket akar kínálni a Ford és a Lincoln ügyfeleinek.

Az egyelőre hat évre szóló együttműködés keretében a gépkocsigyártó a Google Cloud platformra épít és ezáltal profitálhat a webes társaság adat-, mesterséges intelligencia és gépi tanulási kompetenciáiból. A megállapodás kitér arra is, hogy 2023-tól a Ford és a Lincoln márkájú autókat minden kategóriában Android fedélzeti operációs rendszerrel, valamint Google-alkalmazásokkal és -szolgáltatásokkal látják el.

Emellett a két fél egy különleges munkacsoportot is alapít, amelynek neve Team Upshift lesz és amely mind a két vállalat tehetséges szakembereihez és erőforrásaihoz hozzáférhet. Az Upshift célkitűzései közé tartozik a Ford átalakítása járműgyártóból mobilitás szolgáltatóvá, valamint személyre szóló ügyfélajánlatok és adatokra épülő új lehetőségek kidolgozása.

A Ford és a Google osztja azt a víziót, hogy kényelmes, biztonságos és hatékony élményt jelentsenek a hálózatba kötött gépkocsik, amelyeknél a vezető figyelmét csak minimális mértékben vonják el a különböző dolgok és az autók vezeték nélküli kapcsolatokon keresztüli frissítésekkel tarthatók a legújabb szinten. A fedélzeti alkalmazások közé kerülhetnek a Google Asszisztens, a Google Térképek és a Google Play.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!