Berta Sándor

Okosváros-környezetben fog tesztelni a Jaguar Land Rover

A gyártó számos partnerrel közösen alakítja ki a területet.

A Jagura Land Rover (JLR) közölte, hogy okosváros-tesztkörnyezetet hoz létre az önálló közlekedés és a jövőbeli technológiák kipróbálására Írországban. A programban a társaság számos szoftverfejlesztő, közlekedési és távközlési vállalattal működik együtt, köztük van a Cisco, a Mergon, a Seagate, a Renovo, a Red Hat és a Valeo. A fókuszban az autonóm járművek és más közlekedési résztvevők kooperációja lesz.

A tervezett központhoz a Future Mobility Campus Ireland (FMC) biztosít a Shannon mellett lévő szabadkereskedelmi övezetben megfelelő területet, amely 12 kilométer hosszúságban foglal majd magába közutakat is. Az útvonalat felszerelték hálózatba kötött szenzorokkal és helyzetmeghatározó rendszerekkel, s ennek köszönhetően értékes adatokat szállít ahhoz, hogy különböző útkörülményeket és közlekedési szituációkat lehessen modellezni.

Az új centrumot ellátták intelligens kereszteződésekkel, 5G-kompatibilis hálózatba kötött utakkal, autonóm parkolási megoldásokkal és az elektromos gépkocsik töltéséhez szükséges állomásokkal. A terület előnye, hogy kapcsolódik a 450 kilométer hosszú Galway-Limerick-Cork-Dublin útszakaszhoz és a drónok kipróbálására is alkalmas, így a jövőben akár autonóm légitaxik tesztelésére is használható lesz. Az FMCI egyébként nem csupán területet biztosít a Jaguar Land Rover számára, de a közelben van a szoftverfejlesztési központja is, amely komoly segítséget jelenthet a gyártónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!