Berta Sándor

Amerikai cégbe fektet be a Hyundai

A dél-koreai gyártó egyik részlege fontos területen akar meghatározóvá válni.

A Hyundai Mobis 50 millió amerikai dollárt invesztál a Velodyne Lidar, Inc. nevű vállalkozásba. Az elképzelések alapján a két fél stratégiai partneri kapcsolat keretében 2021-ig közösen akar LiDAR szenzorokat fejleszteni a hármas szintű automatizált járművekhez. Az együttműködés keretében a Hyundai Mobis integrálni akarja a kognitív szoftverét a Velodyne legújabb LiDAR-szenzoraiba.

Az amerikai vállalat egyike a LiDAR-megoldások és az önállóan közlekedő gépkocsikba szánt alkalmazások úttörőinek. A Velodyne Velarray nevű rendszer lézereket használ az autó környékén távolságmérésre és észleli a gyalogosokat, a kerékpárosokat, egyúttal lehetővé teszi azok elkerülését, biztosítja a sávtartást, az automatikus vészfékezést, az adaptív sebességtartó automatikák és a vakfoltok észlelését, valamint a fejlett autonóm navigációs funkciókat. Ezek együttesen elősegítik a biztonságosabb közlekedést.

A Velodyne szabadalmaztatott érzékelési megoldásai a hatótávolságot, a pontosságot, a felbontást, a szoftver intelligenciáját és az alacsony energiafogyasztást ötvözik a magas fokú megbízhatósággal. A gyártó 2010 óta több mint 30 000 terméket szállított ki. A Hyundai Mobis és a Velodyne által készítendő új rendszer elsőként az ázsiai piacokon lesz elérhető, majd később az észak-amerikai és az európai járműgyártóknak is hozzáférhetővé teszik.

2016 augusztusában a Ford és a Baidu invesztált 150 millió dollárt az amerikai társaságba, amelynek a berendezései lézersugarakkal tapogatják le a gépkocsik közvetlen 200 méteres környezetét, s az így keletkező adatokból ezután létrehozható az adott környezet és a mozgó objektumok 3D-modellje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!