Berta Sándor

A közlekedés­biztonságon javítana a Continental és a 3M

A két vállalat közösen fejlesztene ki egy intelligens infrastruktúratechnológiát.

A Continental bejelentette, hogy a 3M társasággal közösen akar kidolgozni infrastruktúrák és járművek (I2V) közötti interfészeket, amelyek lehetővé teszik az infrastruktúra szempontjából fontos objektumok, például akár az útjelölések, a tükröződő anyagok, a közlekedési táblák és az autók közötti kapcsolatot.

Ralph Lauxmann, a Continental rendszerekért és technológiáért felelős vezetője kifejtette, hogy az egyik fő területük annak biztosítása, hogy a járműtechnológiák képesek legyenek precízen és hatékonyan kommunikálni a városokkal és az utcai infrastruktúrákkal. A cél a biztonság növelése.

A tervek között szerepel az egyértelmű környezeti jelölések alkalmazása az autók nagy felbontású térképei alapján; a városi közlekedési környezetben lévő különböző objektumok, például a gyalogátkelőhelyek, a jelzőlámpás kereszteződések és más helyek azonosítása és osztályozása; az építési helyek és azok aktuális állapotának jelölése.

Dr. Daniel Chen, a 3M alelnöke és a vállalat közlekedésbiztonsági részlegének ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az infrastruktúra minden közlekedési résztvevő biztonsága szempontjából rendkívül fontos, legyenek azok automatizált technológiákkal felszerelt vagy azok nélkül működő gépkocsik, vagy különösen veszélyeztetett közlekedési résztvevők. A közlekedésbiztonsági missziójuk egyre fontosabb, mert a közlekedési módok változnak és egyúttal folyamatosan fejlődnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!