Berta Sándor

Új robotautót készített a Volvo és az Uber

A két cég már három éve dolgozik az autonóm közlekedési technológiákon és most bemutatta a fejlesztések eredményének számító gépkocsit.

A Volvo Cars és az Uber egy olyan új robotjárművet fejlesztettek ki, amely sorozatgyártásra is kész és az autógyártó XC90 típusú modelljén alapul. A gépkocsi az Uber által megalkotott autonóm vezetési rendszer segítségével teljesen önállóan tud közlekedni. A tervek között szerepel, hogy az új járművek részét fogják képezni a közösségi utazásmegosztó flottájának.


Az új autót többszörös védelmi mechanizmusokkal szerelték fel azért, hogy a kormányzás, a fékezés és az akkumulátorok működése egyaránt zökkenőmentes legyen. A modell tetejébe számos szenzort építettek be, amelyek az Uber technikájával közösen gondoskodnak a biztonságos közlekedésről. Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az autonóm meghajtási technológia lehetővé teszi a számukra, hogy jelentős mértékben javítsanak a biztonságon. Azt várják, hogy a következő évtized közepére a gépkocsijaik egyharmada már képes lesz teljesen autonóm módon közlekedni.

24 000 Volvót vesz az Uber, s a svéd gyártó a járműveket 2019 és 2021 között szállítja le a közösségi utazásmegosztónak. Az autók a Volvo teljesen moduláris, saját fejlesztésű, Scalable Product Architecture (SPA) nevű megoldásán alapulnak, amelyre a 90-es sorozat tagjai és az XC60 is épülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    az Uber - Volvo páros már bizonyított...Eléggé sz@r lett az a reklám.