Berta Sándor

Az Alibaba beszéd­asszisztense kerül a BMW modelljeibe

A mostani bejelentés megerősítette a korábban megjelent híreket.

A BMW lesz az első autógyártó, amely alkalmazni fogja a kiválasztott modellekben az Alibaba A.I. Labs nevű részlege által kifejlesztett intelligens beszédasszisztenst. Ahhoz, hogy a Tmall Genie nevű megoldást használni lehessen, nincs szükség okostelefonra. A zökkenőmentes integráció elősegítésére a német gyártó számos szórakozási és vásárlási lehetőséget biztosít a kínai felhasználók számára. A Tmall Genie teljes integrációja az év során valósul meg.

Az intelligens beszédasszisztens integrálása egy további következetes lépés a BMW részéről abba az irányba, hogy építse Kínában a digitális ökorendszerét. A BMW Connected szolgáltatást már 1,5 millióan alkalmazzák az ázsiai államban. A BMW Conntected azon ügyfelei, akik egy Tmall Genie-kompatibilis eszközzel rendelkeznek képesek átvizsgálni a járművük állapotát az otthonukból. A beszédvezérlés segítségével lekérhető a saját gépkocsi töltöttségi szintje vagy vezérelhetők az egyes funkciói. Mindegyik BMW-modellt ellátták beépített SIM-kártyával, amely lehetővé teszi a folyamatos online kapcsolatot.


Lehetőség van az összes funkció akár útközben való használatára is, így például lehetővé válik az online megrendelések leadása, az aktuális moziműsorról való tájékozódás, a kedvenc zenelejátszási listák meghallgatása és a helyi időjárás lekérdezése. Az ügyfelek összesen több száz Tmall Genie funkció közül választhatnak, az információk egy része szöveges vagy képi formában is megjelenik a BMW-kbe épített kijelzőkön. Dieter May, a BMW digitális termékekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke kifejtette, hogy a Tmall Genie integrálásával kiegészítik azt a digitális ökorendszert, amely az ügyfelek számára teljesen új lehetőségeket kínál az autóban, ezzel pedig egy teljesen új mérföldkőhöz érkeztek.

2017 decemberében derült ki, hogy együttműködik az Alibaba és a BMW, s a kínai óriáscég digitális asszisztense megjelenik majd a német gyártó Ázsiában értékesített járműveiben. Az Audi, a Daimler és a Volvo szintén az Alibaba beszédasszisztensére építenének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Meglepo modon a beepitett hangazonositas gondoskodik rola, hogy csak a tulaj(ok)ra reagaljon, mig a nyugati valtozatok joreszt barkire hallgatnak, meg a tv-re is. Mindezek mellett a hangazonositas azert is kell, mert a kinai torvenyek szerint kotelezo a kinai allami rendszerben naplozni, hogy ki mikor mit keresett a neten.

    Az europai valtozatban lehet, hogy nem lesz annyi tiltott kifejezes (demokracia, tienamen ter, gumikacsa, stb.) mint a kinai valtozatban, bar valoszinuleg a hangfelvetelek felhobe mentese ugyanugy benne marad mint az amazon fele rendszerben.

    Viszont ez jo ok lehet arra, hogy az ilyen rendszerrel szerelt autokat biztonsagi okokbol kitiltsak az usa teruleterol. (amugy sem szeretik ott a nemet termekeket az amerikai politikusok)
  • Frekvency #2
    ja, mert a nagy nyugati cukkenberg és haverjai nem kémkednek...
  • TokraFan #1
    Marhára remélem, hogy ez a kémkedő hulladék csak az ázsiai értékesítésű autókba kerül, és nem fogják integrálni az EU-ban értékesített modellekbe is, BMW-im vannak 25éve, és nem szeretnék váltani emiatt...