Berta Sándor

Izraeli szellemi tőkével frissít a Hyundai

A gyártó innovációs hálózatot épít ki és reményteljes technológiákba és cégekbe invesztál.

A Hyundai bejelentette, hogy már a második innovációs központját nyitotta meg Tel-Avivban, emellett pedig részesedést szerzett számos izraeli startupban és két helyi alapban. A társaság elsősorban a mesterséges intelligencia, a robotika, az okosenergia, az okosvárosok, a közlekedés (mobilitásmegoldások) és a kiberbiztonság területére összpontosít. A Hyundainak Tel-Aviv mellett hasonló centruma van már a Szilícium-völgyben, s további központok létrehozását tervezi Pekingben és Berlinben.

Az érintett vállalatok között van a járművek és a környezetük közötti kommunikációra fókuszáló Autotalks, a gépi tanulás szakértőjének számító Allegro.ai, a Percepto nevű dróngyártó, az optikai hálózatok specialistájának számító OPSYS Tech Ltd, valamint az arcfelismeréses biztonsági rendszereket fejlesztő D-ID.

Ruby Chen, a Hyundai tel-avivi centrumának vezetője kijelentette, hogy Izrael nagyhatalom az autókhoz kapcsolódó technológiák területén. Cége úgy véli, hogy az izraeli startupokban nagy lehetőségek rejlenek és alkalmasak arra, hogy támogassák őket a globális stratégiájuk megvalósításában. Már eddig is tucatnyi olyan fiatal társaságot találtak, amelyek segíteni fognak nekik abban, hogy intelligens, autonóm, környezetbarát és elérhető mobilitásmegoldásokat fejlesszenek ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!