Berta Sándor

Intelligens személyi asszisztenst integrál járműveibe a BMW

Az új rendszer a beszédvezérlés alkalmazása során támogatja majd a vezetőket.

A BMW bejelentette, hogy jövő tavasztól integrálni fogja a személyi asszisztensét az autóiba. A kifejlesztett szoftvert a "Hey BMW" szavakkal lehet majd aktiválni és az elsődleges feladata az lesz, hogy egyszerűbbé tegye a különböző funkciókhoz és információkhoz való hozzáféréseket. A digitális asszisztens megtanulja az egyes folyamatokat és a sofőrök szokásait, majd képessé válik arra, hogy azokat között felfedezze a fontos összefüggéseket. A rendszer nem csupán támogatni fogja a vezetőt, hanem megismeri a kedvenc szokásait és pontosan tudja majd az általa használt beállításokat, például az ülés pozíciója és fűtése tekintetében vagy azt, hogy milyen helyekre közlekedik gyakran.

A személyi asszisztens képességei a BMW Open Mobility Cloud és a mesterséges intelligencia segítségével folyamatosan továbbfejleszthetők lesznek. A sofőr okostelefonján és a járműben végrehajtott rendszeres frissítéseknek köszönhetően további funkciókkal és képességekkel bővülhet a rendszer. A szolgáltatás a gépkocsin kívül is segíteni fogja az autóst, például egy okoshangszóró bevonásával a lakásában vagy az út során az okostelefonján keresztül. A megoldás kompatibilis más digitális asszisztensekkel és összekötő kapocs lehet a különböző digitális ökorendszerek között.


"A BMW Operating System 7.0-val együtt az Intelligens Személyi Asszisztens egy teljesen új és digitális módja lesz a gépkocsival való interakciónak" - fejtette ki Dieter May, a BMW digitális termékekért felelős alelnöke. Az új rendszer 2019 márciusától lesz elérhető 23 nyelven és piacon.

A 2018-as BMW és Mini modellekbe is integrálják az Alexát, így bármely sofőr úgy beszélhet majd a járművével, mint ahogy az Echo esetében lakása okosotthon-rendszerével. Lekérhetők lesznek például az útleírások, telefonbeszélgetéseket lehet majd kezdeményezni és bonyolítani, zenét vagy hangoskönyveket lejátszani, a lakás rendszerét vezérelni és híreket hallgatni. Az Amazon közölte, hogy több tízezer ilyen úgynevezett skill lesz elérhető és az érintett szolgáltatások, illetve cégek között lesz a Starbucks, az NPR és a TED Talks. Az Alexa 2018 közepétől Nagy-Britanniában, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban minden új BMW és Mini modellben elérhető lesz. 2017 decemberében pedig ismertté vált, hogy együttműködik az Alibaba és a BMW, aminek köszönhetően a kínai cég digitális asszisztense megjelenik a német cég Ázsiában értékesített autóiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mosdatlanfalusi #2
    Ez már használni fogja az irányjelzőt? :D
  • Laceee #1
    BMW-sekere rá is fér...