Berta Sándor

Elektromos autókat nyomtatnának ki Hongkongban

Egy helyi vállalat olyan üzemet akar felépíteni, amelyben 3D-nyomtatással készítenének elektromos gépkocsikat.

Eric Ho King-fung, a WE Solutions nevű hongkongi cég vezetője kijelentette, hogy a kínai elektromos járműpiac fordulóponthoz érkezett, mert a kereslet és a kormányzati politikai támogatások is példátlan mértékben növekedtek. Éppen ezért csupán idő kérdése, hogy az a politika győzedelmeskedjen, miszerint a régi autókat le kell cserélni.

A vállalat azt tervezi, hogy a Shanghai Alliance Investment és Li Ka-shing milliárdos támogatásával felépít egy 3D-üzemet, amelyben a tervek alapján 10 000 elektromos gépkocsit készítenének a sanghaji taxitársaságok számára. Persze a járműveket nem fogják 100 százalékban 3D-ben kinyomtatni, hanem csak egyes részeik készülnek majd így. Az érintett egységek az alváz, illetve annak bizonyos részei lehetnek. A prototípusoknak most zajlanak a töréstesztjeik, amint ez a szakasz lezárult, indulhat a sorozatgyártás. Erre várhatóan a következő 12-18 hónapban kerül sor. A 3D-nyomtatáshoz szükséges technikát a Divergent 3D fogja szállítani, a vállalkozásban a WE Solutions 27 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.


Kevin Czinger, a Divergent 3D vezetője kiemelte, hogy amennyiben a projekt megvalósul, akkor ez lesz az első olyan nagy gyár Ázsiában, amelyben a gépkocsik és járműstruktúrák építését 3D-nyomtatás segítségével valósítják meg. A terv az, hogy 2019 második felére az üzem bizonyos referenciarészei már működjenek. Ezek a létesítmények viszonylag olcsók és moduláris felépítésűek. Az új gyár gyakorlatilag egy referenciaüzem lesz, amely bemutatja a technológiát. A Divergent 3D mindenesetre arra törekszik, hogy a technológiáját más gyártók számára is licencelje Kínában és Ázsiában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)