Berta Sándor

Izraeli startupoktól szerez ötleteket a Skoda

Az autógyártó kiemelt figyelmet fordít a közel-keleti államra.

"A cégünkkel a világ egyik legdinamikusabb IT-helyszínén vagyunk jelen. Izrael a digitális innovációk csúcsminőségű forrása. A közel-keleti országban való jelenlét, illetve az ottani innovatív projektekhez, csúcstechnikás startupokhoz és IT-tehetségekhez való közvetlen hozzáférés nagyon fontos a számunkra" - jelentette ki Andre Wehner, a Skoda Auto digitális ügyekért felelős vezetője.

Jarmila Plachá, a Skoda Auto DigiLab Israel Ltd. vezetője elmondta, hogy az év eleje óta tíz helyi startuppal működnek együtt és közülük négy már az egyes projektfejlesztések konkrét szakaszaiban vesz részt. A laboratórium kooperál a nemrég Tel-Avivban alapított Volkswagen Group Campus szakembereivel is.

A Skoda Auto DigiLab a közös vállalkozásán keresztül Tel-Avivban van jelen. Nem véletlenül esett a választás a városra, mivel az a fiatal cégalapítók és a jövőbeli IT-szakértők gyűjtőhelyének számít. A cél olyan innovatív projektek megtalálása, amelyek a jövőbeli üzleti modellek alapjait képezhetik. A kooperációk középpontjában az olyan témák állnak, mint a Big Data, a kiberbiztonság, a fedélzeti szenzorok, az Ipar 4.0, a hálózatba kötött gépkocsik, az elektromobilitás és az infotainment.

A Skoda a Stratégia 2025 nevet viselő programjában határozta meg a jövőbeli fejlesztések fő elemeit. Ezek az elektromobilitás, az autonóm vezetés és a digitalizálás. A program megvalósításában kulcsszerep hárul a digitális laboratóriumra, amelynek feladata többek között a gyártó innovációs erejének és digitális fejlesztési kompetenciájának az erősítése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)