Berta Sándor

Okosautó-platformot fejleszt a Toyota és a Mazda

A két japán gyártó által létrehozandó rendszer a Linuxra fog épülni.

Az autóiparban egyre több a kooperáció, amelyek megkönnyíthetik az elektronikus vezérlő- és szórakoztató rendszerek fejlesztését. A Toyota Motor és a Mazda Motor úgy döntött, hogy közösen hoz létre egy okosautó-platformot, amely a következő generációs járműveket vezérelheti majd. A megoldás kulcsa a Linux lehet és az új rendszer segítségével nem csupán navigációs rendszerek alakíthatók ki, hanem zenei és videóanyagok, valamint okostelefonos interfészek is.

A The Nikkei japán gazdasági újság exkluzív értesülései alapján a két gyártó saját alkalmazásokat és funkciókat fog kifejleszteni, amelyek futtathatók lesznek a közös platformon. Az utóbbi kialakítása elsősorban annak volt köszönhető, hogy hiány van szoftverfejlesztőkből és ez a jelenség mind a két konszernt sújtotta. Az Amerikai Egyesült Államokban az új Toyota Camrys már az új rendszerrel lesz felszerelve, majd 2020-ig az összes modellbe integrálják azt. A 2018-as üzleti esztendő végén az Axela (Mazda 3) új kiadását fogják felszerelni az új rendszerrel. Később a többi modellbe is integrálják a szoftvert.

A Toyota 2015 februárjában közölte, hogy a saját autópiaci platformjában hisz, majd tavaly januárban szövetségre lépett a Forddal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nrb6 #1
    De miért egy hyundai van a képen akkor??