Berta Sándor

Európában tesztelné autóeladási tevékenységét az Amazon

Az online kereskedelmi cég kiemelten foglalkozna a gépkocsik értékesítésével.

Azt már tavaly novemberben megírtuk, hogy az Amazon járműveket is árul, az olaszországi platformja kínálatában elérhető lett a Fiat Panda, a Fiat 500 és 500L. Az is kiderült, hogy a jövőben más országok Amazon-oldalain is megjelenhetnek ilyen ajánlatok. A kínálat bővítése azután vált lehetővé, hogy a Fiat Chrysler együttműködési megállapodást írt alá az Amazonnal és eldőlt, hogy a kooperáció keretében a gyártó legnépszerűbb modelljei lesznek ilyen módon elérhetők. Most ismertté vált az, hogy az Amazon gépkocsi-eladási tevékenységének tesztterülete Európa lehet.

Az Automobilwoche rámutatott, hogy a Fiat mellett már az Opel és a Hyundai egyes modelljei is megvásárolhatók az Amazon rendszerében. A társaság a menedzsmentjét szintén bővítette, hiszen szerződtette Christoph Möller autópiaci szakértőt, aki megerősítette, hogy ő fogja vezetni az Amazon európai OEM-üzletét. A járműkereskedelmi üzleti egység központja Luxemburgban lesz, míg az első piac Nagy-Britanniában. A vállalat próbautakat is biztosít, jelenleg már lehetőség van alkalmanként bizonyos Mercedes-modellek kipróbálására.

Az Amazon eddig még nem erősítette meg az információkat és azt sem lehet tudni, hogy új vagy használt modellek kerülnek-e majd a kínálatba. Mindenesetre a vállalat az Amerikai Egyesült Államokban már most is árul autóalkatrészeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!