Berta Sándor

Dél-koreai tesztterület nyílik robotautóknak

Az ázsiai országban szinte egy külön miniatűr várost hoznak létre a gyártók számára.

A K-City nevű tesztterületen a jövőben a vállalatok nagyon valósághű körülmények között próbálhatják ki a kifejlesztett önállóan közlekedő gépkocsikat, buszokat és más járműveket. A hivatalos megnyitásra az idén kerül sor. A területet 11 milliárd wonért építik meg és a világ legnagyobb, 360 000 négyzetméteres, ilyen jellegű létesítménye lesz.

A K-City-t bevásárlóközponttal, miniatűr várossal, parkolóhelyekkel, autóutakkal és buszsávokkal egyaránt ellátják azért, hogy minél valósághűbb tesztkörnyezetet kínáljanak a gyártóknak. Jelenleg még az építési munkák zajlanak és ezek a jövő évig elhúzódhatnak. A létesítmény teljesen jövőre készül el.


A területet a dél-koreai földművelésügyi, infrastrukturális és szállítási minisztérium megbízásából hozzák létre. A BusinessKorea szerint az olyan óriáscégek és nagy autógyártók, mint az SK Telecom, a Naver, a Samsung, a Hyundai Motor Company és a Kia Motors a létesítmény mellett fogják megnyitni a telephelyeiket, hogy a pályán tesztelhessék az új fejlesztéseiket. Ugyanakkor a területet nem kizárólag a nagy cégek használhatják majd, s kétségkívül a jövőbeli tesztek segítségével hozzájárulhat az adatok gyűjtéséhez és kiértékeléséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sxy #3
    Nekem kicsit furcsák ezek a tesztpálya történetek. Mindenütt azt olvassa az ember, hogy ezekbe a rendszerekbe mesterséges inteligencia kerül. Ez öntanuló vagy tanítható rendszert feltételez, ami ha csak részben is igaz, akkor már sokkal változatosabb és összetettebb helyszíneket feltételeznek, mint amit egy ilyen tesztpálya biztosítani tud. Akkor a mesterséges inteligencia nem igaz vagy a tesztpályák telepítése lesz kidobott pénz?
  • Ender Wiggin #2
    Ez 360 ezer négyzetméter eredetileg. SG színvonalú fordítás.
  • zola2000 #1
    " 360 négyzetméteres "

    Az már valami :)