MTI

A fedélzeti számítógép állította meg a tömegbe hajtó kamiont

A fedélzeti számítógép automatikus balesetmegelőző rendszere állította meg azt a kamiont, amellyel december 19-én a tömegbe hajtottak egy berlini karácsonyi vásáron - írta a Der Spiegel.

A hetilap a hírportálján közölt beszámoló szerint úgy tudja, hogy a támadáshoz használt kamion kamerával és radarral felszerelt baleseti figyelmeztető rendszerrel rendelkezik, amely lefékezi a járművet, ha a vezető egy másodpercen belül nem reagál a figyelmeztető jelzésre. A rendszer működésbe lépett, amikor a kamion nagy sebességgel az emberek közé hajtott, a fedélzeti számítógép így automatikusan teljes fékezést idézett elő - írta a Der Spiegel.

A hírmagazin egy másik értesülése szerint a feltételezett merénylő, a tunéziai Anis Amri a támadás előtt 21 perccel, 19.41-kor a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson írt egy társának, jelezve, hogy már a kamionban ül és "minden rendben". Arra kérte testvérének nevezett társát, hogy imádkozzon érte, majd küldött neki egy fényképfelvételt, amelyen a kamion kormányának és műszerfalának egy része látható. A Der Spiegel az értesülések forrását nem közölte.

A német főváros egyik leglátogatottabb karácsonyi vásárán, a Breitscheid téren elkövetett merényletben meghalt 12 ember - köztük a kamion eredeti, lengyel sofőrje, akivel Anis Amri egy fejlövéssel végzett -, és 53 ember megsebesült. A veszélyes iszlamistaként számon tartott elutasított menedékkérő ismeretlen körülmények között Franciaországba menekült, majd december 23-án felbukkant az olaszországi Milánóban, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cefet #8
  Te vagy a dedós jóbarát. Az ilyen emberek miatt lehetnek itt...
 • jkedzs #7
  bizony bizony, ilyen az, amikor idegenlelkületű vallás által agymosott majmokat (+ azok szaporulatát) engedsz egy civilizált társadalomba. még kell néhány ilyen ahhoz, hogy észhez térjenek az (igazi) európaiak.
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.12.29. 17:41:24
 • NEXUS6 #6
  Oké, vettem.
  Akkor köszönjük szoclib multikulti [email protected]ók! :(

  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.12.29. 16:58:50
 • kékherceg #5
  Nélküle is jött volna. Túl kéne már lépni ezen a dedós szinten.
 • bakvarnyu #4
  a krva anyját
 • bigjoe #3
  Köszönjük Angela Merkel!
 • ntom #2
  kanyarból húzta bele a tömegbe, azért nem 2 méter, mire megáll az a pár tonna
 • mtibee #1
  Kicsit talán elkésett a kamion azzal a fékezéssel...