Berta Sándor

Együttműködne a Honda és a Waymo

A két vállalat az önállóan közlekedő autók területén akar kooperálni.

A Waymo és a japán gyártó egy lehetséges együttműködésről folytat tárgyalásokat. Amennyiben az egyeztetések sikeresek lesznek, úgy a két társaság mérnökei a jövőben szorosan kooperálhatnának az autonóm módon közlekedő gépkocsik kapcsán.

A megbeszélések egy héttel azután kezdődtek, hogy az Alphabet külön cégbe szervezte ki a robotjármű-fejlesztéseit. Ugyan a konszern az önállóan közlekedő autók fejlesztését leállította, de a területet tovább kutatná és a jövőben az eddiginél erősebben akar együttműködni a hagyományos járműveket készítő gyártókkal. Az első partner a Fiat Chrysler. A projekt keretében 100 Chrysler Pacifica nevű modellt építenek át és mindegyiket ellátják a Google technikájával.

A Honda már korábban is együttműködött technológiai startupokkal, például a Grab nevű délkelet-ázsiai szolgáltatással. A gyártó korábban egyedül dolgozott az autópályákon önállóan közlekedni tudó gépkocsik fejlesztésén. Teruhiko Tatebe, a Honda szóvivője közölte, hogy egy vállalat csak akkor tud igazán fejlődni, ha egy bizonyos dologra összpontosít. Amennyiben viszont egy dologhoz több szempontból közelít, akkor az új innovációkat sokkal gyorsabban dolgozhatja ki.

Jeremy Carlson, az IHS Automotive elemzője hozzátette, hogy a kooperációnak köszönhetően a Honda közelebbről is szemügyre veheti az ágazat legérdekesebb technológiáit. A gyártó egyébként számos automata vezetési funkciót, továbbá az internet és a járművek összekötését biztosító, valamint a mesterséges intelligencián alapuló megoldást fejlesztett ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!