Berta Sándor

Egyesülhet két autómegosztó szolgáltatás

Két német gyártó összevonja az ajánlatát, mert így eredményesebben léphetnek fel az Uberrel szemben.

A Daimlerhez tartozó Car2Go és a BMW DriveNow a jövőben közös platformon keresztül lesz elérhető. A bennfentesektől kiszivárgott információk alapján a fúzióval kapcsolatos tárgyalások már nagyon előrehaladott állapotban vannak, így gyakorlatilag biztosra vehető az egyesülés. A két vállalat azért döntött így, mert azelőtt akartak közösen meghatározóak lenni az autómegosztó piacon, hogy más vetélytársak - például az Uber - igazán elterjedtek volna Európában.

A két fél az összeolvadás mellett arról is tárgyalt, hogy a jövőben más piaci szereplők számára is lehetővé teszik a csatlakozást. Mindez hosszú távon azt jelentheti, hogy a Daimler a Mytaxi nevű taxiközvetítő és a Moovel internetes platformot, míg a BMW többek között a ParkNow nevű parkolóhely-kereső és a ChargeNow elektromos gépkocsi-feltöltő szolgáltatását vonhatja bele az új üzletbe.

A két konszern ugyanakkor döntött arról is, hogy a Car2Go és a DrineNow márka egyaránt megmarad. Az ajánlatok jelenleg 33 európai és egyesült államokbeli városban érhető el. A cégek kereken 20 000 járművel rendelkeznek és azok közül 2500 elektromos meghajtású. A BMW és a Daimler egyaránt azt reméli a fúziótól, hogy sikerül csökkenteni a költségeket és ezáltal még inkább növelni tudják a bevételüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Biztos annyira sikeres mindkét cég kezdeményezése.

    Ennél már csak a FerrariShare megy jobban. :)