Berta Sándor

Önállósította magát a Google autórészlegének vezetője

Saját céget alapított Chris Urmson, a robotautó-projekt egykori vezetője, de megmarad az eddigi területen.

Tavaly ősszel John Krafcik csatlakozott a webes konszern csapatához és már ő vezeti a Google önállóan közlekedő gépkocsijainak fejlesztését. A kinevezését követően Chris Urmson felelt a műszaki fejlesztésekért és ő mutatta be többek között a havi jelentéseket is. A szakember azonban augusztusban meglepő módon bejelentette, hogy távozik a társaságtól. Utána azonnal megindultak a találgatások arról, hogy mivel fog foglalkozni, de eddig nem lehetett tudni semmi biztosat ezzel kapcsolatban.

Urmson most startupot alapított, amely szintén az önállóan közlekedő járművek piacával kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozik majd. A cég különböző technológiákat hozna létre, többek között szoftvereket fejlesztene, adatelemzéseket végezne és alkatrészeket gyártana. A cél egy olyan megoldás lehet, amelynek a segítségével a gyártók a modelljeiket önállóan közlekedő autókká alakíthatják át.

A Re/Code magazin arról számolt be, hogy a szakember 2017 elején mutatná be az új vállalkozását, amelyben az Uber, a Tesla és az Apple egykori fejlesztői is komoly szerepet kaphatnak. Tilos számára az egykori Google-kollégáival való kapcsolatfelvétel, ettől függetlenül az egykori vetélytársak fejlesztőinek vonzó lehet, hogy vele dolgozhatnak, hiszen Urmson komoly elismertségre tett szert az ágazatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!