Berta Sándor

A Renesas profitálna az autók digitalizálásából

A chipgyártó a közeljövőben egy amerikai céget vásárol fel.

Az Infineon konkurensének számító Renesas ajánlatot tett az Intersilre. A japán óriás az amerikai társaságot részvényenként 22,50 dollárért, összesen 3,2 milliárd dollárért veszi meg. Az Intersil számos népszerű termékeket készít az autóipar számára, például akkumulátorvezérlő chipeket az elektromos és a vegyes meghajtású járművek számára. Az üzletet még jóvá kell hagynia többek között az Amerikai Egyesült Államokba Irányuló Külföldi Befektetéseket Vizsgáló Bizottságnak (CFIUS). A Renesas szeretné, ha - az illetékes hivatalok szükséges engedélyeinek megszerzése után - az üzlet 2017 első félévére lezárulna.

Jelenleg a Renesas bevételeinek fele az autóiparból származik és közel 70 százalékban egy államilag ellenőrzött japán alap tulajdonában van. Bunsei Kure, a Renesas Electronics Corporation elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy végül egy olyan árban sikerült megállapodniuk, ami már majdnem elérte a felső határértéket. Ugyanakkor ez még csak az első lépés lehet a sorban, mert a gyártó a jövőben szeretne további fúziókat végrehajtani.

Masatsune Yamaji, a Gartner vezető tokiói kutatási elemzője kiemelte, hogy egyelőre nem világos, hogy a Renesas képes lesz-e eladni az Intersil chipjeit a meglévő ügyfelek számára vagy sem. Az is gondot jelenthet, hogy amíg az Intersil PC-khez, ipari és mobil rendszerekhez, valamint IT-infrastruktúrákhoz gyárt chipeket, addig a japán óriás fő megrendelője az autóipar és az autókba szerelt vezérlők piacán közel 40 százalékos részesedése van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Én is profitálnék belőle. ;-)