Berta Sándor

Létrejött Európa legnagyobb taxis alkalmazása

Egyesült a német mytaxi és a brit Hailo.

A Daimlerhez tartozó mytaxi és a brit vállalkozás fúziójának köszönhetően megalakult Európa legnagyobb taxis alkalmazása. Az új cég mytaxi néven működik tovább hamburgi székhellyel, ugyanakkor a vezetője a Hailo eddigi vezérigazgatója, Andrew Pinnington lesz.

A Daimler korábban 500 millió eurót fektetett be a mytaxiba. Klaus Entenmann, a Daimler Financial Services AG vezetője kijelentette, hogy a közeljövőben még további beruházást terveznek. Az alkalmazás a továbbiakban a hamburgi vállalat infrastruktúráját fogja használni és azt is fejleszti majd tovább. A fúziót még jóvá kell hagyniuk a két ország illetékes versenypiaci felügyeleteinek, a döntésre várhatóan a jövő héten kerül sor.

Niclaus Mewes, a mytaxi alapítója tagja lesz az új társaság felügyelőtanácsának és egyúttal megkapja a Daimler Mobility Services GmbH ügyvezető posztját is. A tervek szerint a menedzser központi szerepet fog játszani az új vállalkozás integrációjában és stratégiai fejlesztésében. Az üzlet során nem komoly összegek, hanem a cégek részvényei cseréltek gazdát, de ezzel kapcsolatban egyik sem fél sem volt hajlandó többet elárulni.

2014-ig a Hailo közel 26 millió eurós veszteséget termelt, jelenleg Írországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában működik. A mytaxi működési területe Németország mellett Spanyolország, Svédország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország és Portugália. A fúziónak köszönhetően az új piaci szereplő Európa több mint 50 városában több mint 100 000 sofőrrel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)