Berta Sándor

SYNC 3 kerül a 2017-es Fordokba

Az amerikai gyártó komoly lépésre szánta el magát.

A Ford bejelentette, hogy az összes 2017-es modelljét a SYNC 3 fedélzeti rendszerrel fogja kiszállítani. A szoftver egyaránt támogatja az Apple Carplay és az Android Auto rendszereket, mindez pedig jelentős mértékben elősegíti a gépkocsik elfogadását.

A járművek között lesznek a limuzinok, a szabadidőautók, a pick-upok és az elektromos meghajtású gépkocsik. A SYNC 3 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számos funkciót beszédparancsokkal vezéreljenek. A bejelentés egyelőre az Amerikai Egyesült Államokban jövőre piacra kerülő modellekre vonatkozik, ugyanakkor az akció később hatással lehet az európai piacra is.

Az Apple Carplay és az Android Autó támogatása egyben azt jelenti, hogy mindegyik 2017-es jármű tulajdonosa egyszerűen integrálhatja majd az okostelefonját az autójába. Mind a két rendszer képes arra, hogy az okostelefonos tartalmakat megjelenítse a gépkocsi kijelzőin. A Ford előnye pont az lehet, hogy mind a két platformot támogatja, sok gyártó ugyanis elkötelezte magát vagy az Apple Carplay vagy az Android Auto mellett. Az is előfordul ugyanakkor, hogy csak bizonyos modellek támogatják az egyes szoftvereket.

Az USA-ban már elérhetők egyes Ford-modellek 2017-es verziói, ezek között van az Escape, az Explorer, a Fusion és a Mustang. Az F-150-es pick-up és a Focus viszont csupán 2016 végén jelenik meg. A SYNC 3 egyébként olyan alkalmazásokat támogat, mint a Spotify, a Pandora, a Ford PASS, az AccuWeather. Az már tavaly szeptemberben ismertté vált, hogy a Ford beszédvezérlésű kommunikációs és szórakoztató rendszere már számos dialektust is megért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NAGYmenET #1
    A dadadadogós ho ho hoogyan fogja irányínyítaninini ?

    Inkább magam és manuálisan . Egy szoftver NE akarjon felülbírálni , max a közlekedésben segíthet mérési segítséggel ...
    Inkább figyelje a volánnál az elaludni elkómálódni készülő sofőröket - ÉBRENTARTÁS , és illetve lassított fékezéssel való megállás funkció .