Berta Sándor

Komplett kisvárost készített önműködő autói tesztelésére a Ford

Az Mcity nevű létesítmény gyakorlatilag egy mesterséges város.

A Ford a Michigani Egyetem lezárt területén hozta létre az Mcity nevű várost, ennek útjain teszteli az önállóan közlekedő gépkocsijait. A város teljesen élethű, a házakat kinyomtatott kulisszák helyettesítik, de vannak utcák, fák és építési helyek is. Igény esetén akár további járművek és gyalogosok vonhatók be a tesztekbe.


Az új projekt jelentős mértékben csökkentheti a robotautók fejlesztési idejét. A Ford önállóan közlekedő gépkocsijait Fusion Hybrid Autonomous Research Vehicle név alatt fejlesztik, s kamerákkal, radarokkal és LIDAR-szenzorokkal szerelik fel. Ezek a berendezések létrehozzák az út során a környezet valós idejű 3D-modelljét, amely később segíthet a tájékozódásban. Raj Nair, a Ford globális termékfejlesztésekért felelős alelnöke közölte, hogy az Mcity kihívásokkal teli, mégis biztonságos városi környezetet biztosít a járművek tesztelésére, egyúttal hozzájárul a különböző új technológiák ellenőrzésére. Mindez egy fontos lépés ahhoz, hogy több millió ember életét jobbá tegyék.

A tesztterület közel 13 hektáros és júliusban nyitották meg. A Fusion Hybrid Autonomous Research Vehicle modellek egyaránt képesek betonfelületeken, aszfalt- és földutakon haladni. Mcity területén vannak közlekedési lámpák, gyalogos átkelőhelyek, kerékpárutak, egy-, két-, három- és négysávos utak, alagutak, körforgalmú csomópontok, illetve fel- és lehajtók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!