Berta Sándor

Együttműködik az IT-óriásokkal az Opel

Az autógyártó erősíti az Apple és a Google fejlesztőivel folytatott kooperációját.

Az Opel nem akar a Szilícium-völgy óriáscégeinek vetélytársa lenni, sokkal inkább a partnerüknek tekinti magát és a jövőt illetően nem zárta ki azt sem, hogy egyszer majd velük közösen készít gépkocsikat. "Mindkét IT-céggel kommunikálunk és együtt is dolgozunk" - fejtette ki Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója a Frankfurt am Mainban megrendezett Nemzetközi Automobil Kiállításon. Hozzátette, hogy a kooperáció egyaránt vonatkozik az olyan megoldások integrálására, mint az Apple Carplay és a Google Android Auto. Minden további attól függ, hogy a világ miként változik a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy meddig mehet el az együttműködés, a menedzser azt válaszolta, hogy vannak olyan területek, amelyeket mindenképpen szeretnének jobban a kezükben tartani. Ilyen például az ügyfelekkel való kapcsolattartás. Azonban az a fontos, hogy felismerték: a digitalizálás és az hálózatba kötöttség mélységében fogja megváltoztatni az autóipart. Ők pedig e folyamat során az élbolyban akarnak lenni és ahhoz, hogy ez sikerüljön, partnerekre is szükségük van.

Elképzelhető, hogy a Daimler is együttműködik majd a két számítástechnikai vállalattal. Ezzel kapcsolatban Deiter Zetsche, a konszern első embere azt mondta, hogy az egyik lehetőség az lehet, hogy a két fél közösen készít majd járműveket, s ez egy közös vállalat segítségével is történhet. Emellett a cégek a szoftverek területén szerzett tudásukat is megoszthatják egymással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!