Berta Sándor

A Volkswagen is a robotautókban hisz

A német konszern megszerezte a Blackberry bochumi kutatási és fejlesztési központját.

A Volkswagen erősíteni akar a robotautókkal kapcsolatos fejlesztésein, ezért döntött a létesítmény átvétele mellett. A cég a centrumban dolgozó 200 szakember munkájára is Az is igényt tart. A mérnökök a Ruhr Egyetemen és egy kisebb laboratóriumban dolgoznak jelenleg.

Az autók már a következő évtized közepétől robotpilóta segítségével közlekedhetnek majd. Mindehhez azonban nem csupán sok fedélzeti szenzorra lesz szükség, hanem arra is, hogy a gépkocsik össze legyenek kötve a külvilággal. A német autógyártó bejelentette, hogy létrehozza a Volkswagen Infotainment GmbH-t, ami a robotjárművekkel kapcsolatos fejlesztésekre fog összpontosítani. A jövőben ez lehet a cég egyik fő kutatási területe.

Heinz-Jakob Neußer, a Volkswagen igazgatótanácsának fejlesztésekért felelős tagja közölte, hogy az ügyfelek igényei nagyon gyorsan megváltoztak, mindez pedig rövidebb innovációs szakaszok kialakulásához fog vezetni. Önmagában nem arról van szó, hogy az autóban lesz MP3-lejátszó vagy okostelefon, hanem a gépkocsi kommunikál majd a tulajdonos otthonával, irodájával, kedvenc benzinkútjával, a parkolóhelyekkel és más járművekkel is.

Tavaly októberben kiderült, hogy az autó-, IT- és gyógyszeripari nagyvállalatok közül a Volkswagen költötte a legtöbb pénzt innovációra, a kutatás-fejlesztésre a tavalyi költségvetésében összesen 11,4 milliárd dollárt különített el. Ezzel megelőzte a Samsungot, az Intelt, a Microsoftot, a Google-t, az IBM-et, a Panasonicot és a Sony-t is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #1
    Bravo, es en mikor autozhatok ugy, hogy a jogsim otthon hagyom?