MTI

Rendszámfelismerő kamerákat telepítettek Jászberényben

Rendszámfelismerő kamerákat telepítettek a városba vezető utak mentén Jászberényben. A fejlesztést a település önkormányzata valósította meg, a 12 millió forintos beruházást a Belügyminisztérium 9,6 millió forinttal támogatta.

A településre beérkező gépjárművek rendszámát éjjel-nappal hat kamera érzékeli, és küld jó minőségű, a bíróság által bizonyítékként felhasználható képeket a rendőrségen elhelyezett szerverközpontba. Az adatokat a rendszer elemzi, majd a rendszám alapján információt közöl a gépjárműről, annak tulajdonosáról - közölte Fazekas-Füzesi Nóra, a városi rendőrkapitányság sajtóreferense. Amikor rendszer valamilyen rendellenességet tapasztal, jelzést ad a monitorokat figyelő rendőröknek. Ha a jármű a város felé halad, azonnal indítani tudják a járőröket, míg Jászberény elhagyásakor az adott irányban legközelebb lévő rendőrőrsöt riaszthatják - tette hozzá a főhadnagy. Tájékoztatása szerint rendszer tesztelése idején két esetben használták már a nyomozati munkában a kamerák által továbbított adatokat a rendőrök. Egyszer egy cserbenhagyóról és járművéről kaptak információt, a másik alkalommal egy körözött járművet találtak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybeRick #3
  • halgatyó #2
    Ja, a múlt századi alatt a 19.-et kell érteni
    Hogy ne legyen félreérthető
  • halgatyó #1
    Az ilyen szarság leginkább az autósok további basztatására alkalmas, ezzel ugyan egyetlen fikarcnyi gyilkost vagy betörőt sem fognak elkapni!
    Arra való, hogy a lejárt műszakival közlekedő FELEDÉKENY autóst jól megszivassák, SZÁNDÉKOSAN HOSSZÚ IDŐRE (4-6 hétre) elvegyék a műszakiját.

    Meg majd beleraknak sebességmérő szarságokat is, hadd szivassanak még jobban...

    A betörők, gyilkosok, az öregeket ráncigáló, leköpködő suhancok, meg a többi mocsok meg vígan garázdálkodhat.
    A rongyőrség arra nem képes, hogy egy ellopott mobiltelefont megtaláljon (a készülék azonosító kódjai alapján a mobilcégek mindig tudják, hogy épp hol van AZ a telefon)
    Betörő által kirámolt lakáshoz kijönnek másfél-két óra múlva... nyomrögzítő eszközök a múlt századiak
    Feltört autóhoz hivva kijönnek másfél óra múlva, olyan eszközökkel, hogy jajj...

    De trafipaxokra van 160 milliárd forint. ócska banda.
    Ez az egész pénzsóvár, középosztály-gyűlölő, gyalázatgenny hatalom el fogja pusztítani a modern társadalmakat, ha nem rohad szét elég gyorsan.