Gyurkity Péter

Samsung: csúszik a Tizen fejlesztése

A Samsung egyáltalán nem siet saját mobil operációs rendszerének fejlesztésével, mivel ennek megjelenése hátrányosan befolyásolná jelenlegi pozícióit.

Iparági források számoltak be arról, hogy a dél-koreai gyártó lankadó lendülettel folytatja munkálatait a mobil platformon, amely a legutóbbi hírek szerint nem kizárólag táblákon és okostelefonokon lenne elérhető, hanem helyet kapna egyéb megoldásokon is.

A jelek szerint azonban tartanak is a Tizen korai felbukkanásától, legalábbis házon belül, mert ez adott esetben akár negatív módon befolyásolhatná a jelenleg igencsak kedvezően alakuló androidos eladásokat - a riválisok pedig éppen abban reménykednek, hogy a Samsung figyelmének és fókuszának megoszlásával javíthatnak majd helyzetükön. Az IT és mobil kommunikációs részleg vezetője sietett ugyan cáfolni azon értesüléseket, miszerint a platform feladásán gondolkodnának, ám nagyon úgy tűnik, hogy a megjelenésre egyhamar nem fog sor kerülni.


A 7, 8 és 10,1 inches modellek mellé a 12-esek csatlakozhatnak

Az Android egyértelműen kiemelt helyzetben van ezen a téren, piaci részesedése az okostelefonok terén globális szinten már 80 százalék táján mozog, márpedig a Samsung szinte minden elképzelhető termékvonalon bevezette a szoftver alkalmazását. A jól értesültek szerint most a még nagyobb, 12 hüvelyk körüli táblák piacra dobásán törik a fejüket, amely elsősorban az Apple ellen irányulna, tekintettel arra, hogy ez utóbbi a 11,6 és 13,3 hüvelykes MacBook Air változatok révén itt is érdekelt, számos egyéb rivális pedig a 9 és 10 hüvelykes példányok gyenge forgalma láttán egyelőre óvatosan kezeli ezt a kategóriát.

Az elkövetkező hónapokban kiderül, hogy megismerhetünk-e egy újabb szegmenst, és ha igen, itt is az Android kapja-e majd a főszerepet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zpe #3
    Szerintem nem igazán akarnak a Google-el összeveszni !
    Másrészt a Tizennek komoly ellenfelei vannak, főleg a Sailfish !
  • Zombee #2
    Akkor nem csak én nem látom értelmét. Az Androidot már mindenki ismeri, van rá rengeteg alkalmazás (hogy 99%-a milyen, az más kérdés), a csúcsmodelleken is az fut, azok a vásárlók nem fognak kísérletezni, az olcsóbb változatok felhasználói pedig szintén nem. A Bada is kimúlt.

    Más: a cikkben írják a Macbook Air... nos, az rohadtul nem tablet, az ellen hiába csinálnak 12 colos eszközöket, az nem érintőkijelzős, és van fizikai billentyűzete, x86-os processzor, több RAM és akár 512Gb-os háttértár van benne, az egy vékony, kis méretű laptop.
  • lamer the true #1
    Csússzon csak egy kukába