Gyurkity Péter

Indiában mutatkozhat be a Samsung Tizen

Az orosz megjelenés helyett Indiában debütálhat az alternatív mobil operációs rendszer.

A nyár elején még a jól értesült külső források is arra számíthattak, hogy a Samsung elsőként Oroszországban mutatja majd be azon okostelefonját, amely a Tizen OS-re épít, ez azonban végül nem következett be. Felmerült a platform megjelenésének kukázása is, ám most újabb hírek futottak be ezzel kapcsolatban.

Indiai lapok arról számoltak be a napokban, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint náluk mutatkozik majd be a szoftver a cég saját okostelefonján, amelynek kilétéről és részleteiről egyelőre szinte semmit nem tudni. A készülék valószínűleg a Samsung SM-Z130 típusjelzésű fejlesztés lesz, amely független minőségében is kedvező áron, nagyjából 200 dollár körül jelenne meg, ennek megfelelően pedig tűrhető jellemzőkre támaszkodna – hivatalos megerősítés azonban ezzel kapcsolatban sincs.

A délnyugat-ázsiai térségért felelős új cégvezető, Tarun Malik, egyelőre annyit közölt, hogy ezen okostelefonok a meglévő androidos megoldásokkal vetélkednének majd a piacon, a gyártó mindkét vonalat támogatná, ez azonban nem túl nagy meglepetés, hiszen senki nem gondolta komolyan, hogy a Samsung egy enyhén szólva kétséges jövőjű alternatíva érdekében feladná eddigi sikereit – annál is inkább, mert indiai pozícióikat az ottani gyártók egyre inkább kikezdik saját olcsó megoldásaikkal. A telefon piacra dobását egyébként a nemrég létrehozott Media Solutions csapat végzi majd el, néhány héten belül pedig további ajánlatokkal keltenék fel a vásárlók érdeklődését.

Az indiai debütálásra nagy valószínűséggel novemberben kerülne sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!