Berta Sándor

Navigációs adatok a szélvédőn

A Garmin egy olyan fejmagasságú kijelzőt (HUD) dob piacra, amely a műszerfalon helyezhető el és amely a navigációs információkat a szélvédőre ragasztott átlátszó fólia vagy a kihajtható reflektor segítségével jeleníti meg.

A szélvédőn nem csupán a navigációs, hanem a járművel és a közlekedési helyzettel kapcsolatos adatok (a helyes útirány, a használt forgalmi sáv, az aktuális sebesség, a sebességkorlátozások, a dugó-előrejelzés, az útépítések, az útkarbantartás stb.) is megjeleníthetők. A fényerő automatikusan szabályozott, így az információk akár erős napfényben is kiválóan olvashatók lesznek.

A HUD minden jelenleg elterjedt mobil operációs rendszerrel (Android, iOS, Windows Phone 8) együtt tud működni. Az adatok továbbításához Bluetooth-kapcsolatra van szükség, s lehetőség van az új rendszer és az autórádió összekötésére is. Amennyiben az utóbbi támogatja a Bluetooth szabványt, akkor a hangos navigációs adatok meghallgathatók a jármű hangszórójának segítségével.

A Garmin azt reméli, hogy az új módszerrel kevésbé vonják el az autósok figyelmét a navigációs információk. A megoldás használatához megfelelő mobil alkalmazás kell. Ez vagy a Garmin Streetpilot vagy a Navigon saját szoftvere. Az Amerikai Egyesült Államokban a rendszer 129,99 dollárba kerül, a szállítási idő 5-8 hét, míg Németországban a bevezető ára 150 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!