Gyurkity Péter

Samsung Galaxy S4 Zoom és Huawei Ascend P6

A Samsung a korábbi pletykák után hivatalosan is bejelentette az S4 legújabb változatát, míg a Huawei esetében egyelőre csak egy külső forrás részletezi a P6 belsőségeit.

A múlt hónap végén mi is írtunk arról, hogy újabb három Galaxy S4 változat futhat hamarosan be, nem sokkal ezt követően pedig a hivatalos bejelentések is megérkeztek. A Samsung a múlt héten megerősítette a vízálló Active megjelenését, most pedig - a Nokia hasonló termékére reagálva - a Zoom került sorra, amely gyakorlatilag az S4 mini és egy 16 megapixeles hátoldali kamera házasságát jelenti.
A Galaxy S4 Zoom ennek megfelelően egy 4,3 hüvelykes qHD-kijelzőre épül, amelyet 1,5 GHz-es ikermagos chip, 1,5 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, microSD, a már említett 16 megapixeles hátoldali és egy 1,9 megapixeles elülső kamera, WiFi, A-GPS, GLONASS, Bluetooth, NFC, gyorsulásmérő, illetve egy 2330 mAh-s akkumulátor egészít ki. A cég a hátsó kamerára és a fotózásra helyezi a hangsúlyt, itt képstabilizálási funkció, a hívások közben történő képmegosztás, a mások által készített legjobb fotók automatikus kiválogatása és ajánlása, valamint a Smart Mode is elérhető lesz, Android 4.2.2 alatt. A készülék az európai megjelenés után az USA-ban is felbukkan majd, mégpedig a harmadik negyedévben.

A Huawei a maga részéről számos egyéb példány mellett az Ascend P6 véglegesítésén is dolgozik. Erről a változatról korábban csak néhány kép jelent meg, most azonban egy külső forrás megszellőztette a pontos hardveres részleteket is. Szerintük egy 4,7 hüvelykes kijelző, 720p felbontás, mindössze 6,18 mm-es vastagság, egy 1,5 GHz-es négymagos processzor, az Emotion kezelőfelület, valamint 8 és 5 megapixeles kamera (Face Enhance funkcióval) találhatók a teljes listán.


A hivatalos bejelentés egy héten belül várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • JethroHUN #3
  "értelmesebb, komolyabb" Nem olvastad el a technikai adatokat vagy nem tudod felfogni? 16 Mp és 10x optikai zoom - alsó-közép kategóriás zsebfényképezőképek tudnak ilyesmit. Mindennapos felhasználás szempontjából kiváló, ennél "értelmesebb" csak a 100e feletti tükörreflexes gépek vannak. Tök érdemes megvenni olyat otthoni felhasználásra.
 • GyaxyBoy #2
  Miért a AAA elem tartó rekesz jobb? :)
  Szerintem undorítóan néz ki, ráadásul most már így is nagyon jó képeket lehet készíteni a ami telefonokkal. Ennek mi értelme?
  Kiváló kép készítéshez, úgy is egy értelmes, komolyabb fényképezőgépet érdemes beszerezni. Okostelefonok tudása szerintem már így is okosak. :)
  Inkább energia tárolóra költenék a pénzüket és azzal szerezzenek új ügyfeleket.

  Én hoznék egy olyan törvényt, hogy minden mobil telefon, fényképezőgép, számítástechnika... stb. gyártó évente 1-3 telefont vagy saját kütyüjét adhatna ki.
  És így lenne idejük talán több normális dolgot kiadni, nem pedig sok szart.
 • Gabbbbbbbbbbbb #1
  Állványmenet telefonon :D, nem semmi!