Berta Sándor

A Windows RT új verziójára vár az Acer

A tajvani gyártó megvárja a Windows RT következő verziójának megjelenését, mielőtt piacra dobna újabb, az operációs rendszert futtató készülékeket.

Jim Wong, az Acer elnöke elmondta, hogy továbbra is tervben van egy Windows RT-s táblagép elkészítése, de az eredetileg az esztendő második negyedévére tervezett piacra dobást egyelőre jegelték. "Őszintén szólva, értelmetlen használni a Windows RT aktuális változatát" - összegezte lesújtó véleményét a menedzser.A vállalat inkább a Windows 8-as készülékek piacra dobását részesíti előnyben, mert csak így tudják garantálni az emberek számára, hogy minden kompatibilis alkalmazást használhassanak az új termékeken. Ugyanez ugyanis nem lenne biztosítható az ARM processzorain és a Windows RT-n alapuló tábla PC-k esetében, amiken kizárólag azok a programok futtathatók, amelyeket a felhasználók a Windows Store kínálatából töltenek le és amelyek kifejezetten a Windows RT-hez lettek optimalizálva.

A társaság tehát egyelőre kivár és megnézi, hogy milyen lesz a Windows RT új verziója, s csak ezután hoz döntést arról, hogy a jövőben készít-e az ARM chipjeire épülő modelleket, vagy sem. Jim Wong ugyanakkor megerősítette, hogy a Windows 8-nak még minden esélye megvan ahhoz, hogy elterjedjen, ezért továbbra is támogatják az új operációs rendszert futtató táblagépeket.

Wong már tavaly novemberben közölte: letettek arról, hogy 2013 elején bemutassák az ARM processzorral és Windows RT operációs rendszerrel ellátott saját táblagépüket. Szerinte a Windows 8 nagyon bonyolult és a használata túl sok magyarázatot igényel. Ezt követően Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke így foglalta össze a véleményét: "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a Windows Vista." Legutóbb pedig Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezetője nyilatkozott némileg csalódottan a Windows RT-ről. Michael Angiulo, a Microsoft menedzsere ugyanakkor megvédte a szoftvert. Azzal érvelt, hogy az operációs rendszer túl fogja élni ezt a nehéz kezdeti időszakot és a jövőben is meghatározó lesz, a technológia idővel utat fog törni magának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!