Castellum

A Dell lecseréli HP nyomtatóit

A közelmúltban bejelentett Hewlett-Packard - Compaq Computer összeolvadás számos drasztikus változást idézett elő a PC iparban. A Lexmark, amelyet sokan máris eltemettek, elképzelhető, hogy a közeljövőben a Dell elsődleges partnere lesz.

Michael Dell, a Dell Computer vezérigazgatója hétfőn azt nyilatkozta, hogy a társaság a jövőben nagyobb figyelmet szán a Hewlett-Packard márkájúaktól különböző nyomtatóknak. "Az elmúlt egy-két évben más márkák felé nyitottunk, mint például a Lexmark International Group, valamint néhány japán gyártó, és arra számítok, hogy a jövőben ez a folyamat folytatódni fog" - mondta a Dell vezetője a San Francisco-i Lehman Brothers Semiconductor Conference félvezetőipari konferencián.

A Dell vezérigazgató mintegy egyórás beszédében arra is kitért, hogy a társaság szerint 2002 tavaszán fellendülésnek indulhat a mélyponton lévő PC ipar. Dell úgy véli, a Microsoft terve a szoftverek szolgáltatásként való kínálásáról, és az ehhez kapcsolódó előfizetésekről megosztja az ipart. A kérdésre, hogy a Microsoft az IT ipari vezetők ellenállásába ütközött-e a tervvel kapcsolatban, Dell igennel válaszolt.

A Dell Computer 1998-ban kötött szerződést a Hewlett-Packarddal a cég nyomtatóinak forgalmazásáról. A Compaq felvásárlásával a HP azonban a Dell konkurensévé vált a PC piacon, ezért a társaság a jövőben más gyártók nyomtatóit fogja favorizálni. A legesélyesebb nyomtatógyártó cég a Lexmark, amelynek termékeit ezidáig a Compaq is értékesítette. A HP-vel való fúzió miatt a Compaqnak nincs többé szüksége a Lexmark termékeire, ezért sokan máris temetni kezdték a céget. Mivel azonban a Dell új nyomtatógyártó partnert fog keresni a HP helyett, a Lexmark elé új lehetőségek tárultak.

Sokan úgy gondolták, hogy a HP-Compaq összevonással kialakult piacvezető PC gyártó könnyedén legyőzi majd a Dell képében megtestesülő konkurenciát. A társaság azonban úgy véli, hogy mivel egy ilyen kaliberű fúzió hosszú időre zűrzavart kelt a cégekben, a Dell csak profitálhat a konkurencia közelmúltban bejelentett lépéséből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!