Alex

Okostévéözönt mutatott be a Samsung a CES-en

A Samsung a Smart TV-k új generációjával újított a alkalmából. Az LCD, plazma és OLED kijelzőóriások négymagos processzort és áttervezett kezelőfelületet kaptak, továbbá a régi tévék is felokosíthatók.

A Samsung ma bemutatta 2013-as TV-s termékpalettáját, melyek közül négy termék nyerte el a 2013-as CES Innovációs Díját. A Samsung UHD S9 kapta a legjobb innováció díját, míg három másik Samsung Smart TV – az F9500, az F8000 és az F7500 Smart LED TV – a forma és mérnöki munka (Design and Engineering) kategóriájának lettek díjazottjai. Az S9 UHD TV a cég szerint az otthoni szórakoztatás jövője, megalkotását az indokolta, hogy a fogyasztók érdeklődése egyre nő a 60 hüvelykes és nagyobb képernyőjű készülékek iránt. A világ legnagyobb, 110 hüvelykes UHD felbontású TV-je a HD vagy Full-HD tartalmakat UHD szintű képminőségre konvertálja. A szoftverek akadásmentes futattásáról négymagos processzor, a hangról háromutas, 2.2 csatornás, 120 Wattos hangrendszer gondoskodik.


A 85 collos 4K TV "időtlen dizájnnal" készült, ára 20 ezer dollár

A társaság OLED TV-je, az F9500 fénykibocsátó piros, zöld és kék alpixeleket tartalmaz, szükségtelenné téve a háttérvilágítást, így a fekete valóban éjsötét, a fehér pedig hófehér lehet. A kiemelkedő kontraszt a legsötétebb árnyékok, alakok, finom színek példátlan részletességű ábrázolását nyújtja. Az F9500 lehetővé teszi akár több Full HD-s tartalom egyazon képernyőn történő lejátszását. Ezt az opciót a Samsung 3D szemüvegeivel lehet kihasználni, melyek beépített sztereó hangszórókkal is bírnak.


Samsung F8000 LED TV

Az F8000 sorozat LED TV-i még élénkebb színeket, nagyobb kontrasztot és jobb képminőséget ígérnek mint korábban. Négymagos processzor van ebben is, így a felhasználók gyorsan ugrálhatnak az alkalmazások, online szolgáltatások és TV-műsorok között. Az F8000 46, 55, 60, 65 és 75 hüvelykes képernyőmerettel jelenik majd meg. Az F8500 plazmánál a mélyfekete színt emelik ki, és hogy natív támogatásban részesítik a HEVC kódolású tartalmakat. A készülékek 51, 60 és 64 hüvelykes változatban lesznek kaphatók. Utoljára a F7500 sorozat maradt, amely 46, 55 és 60 hüvelykes változatban lesz elérhető, az F8000-ben megismert négymagos processzort tartalmazza.


Mindegyik fent felsorolt tévére jellemző, hogy a Smart Hubnál három ablak segíti a fogyasztókat a különböző opciók kezelésében, az egyes fájlok kicsi bélyegképek formájában jelennek meg a tartalmak kiválasztásának megkönnyítésére. A szoftver zökkenőmentesen képes mozgatni a fájlokat a TV és a különböző kompatibilis eszközök között, így a televízión futó műsorok Galaxy táblagépeken vagy okostelefonokon is láthatóvá válnak. Amint létrejön a vezetéknélküli kapcsolat, a készülékek azonnal képesek képek és hangfájlok küldésére és fogadására. Az alkalmazások és egyebek öt dinamikus menüpontba rendeződnek: filmek és sorozatok, fotók, videók és zene, közösségi szolgáltatások és alkalmazások.


Javítottak az arcfelismerés pontosságán, illetve a hang- és mozgásvezérlésen. Utóbbival a felhasználók hétköznapi beszéddel kérhetik meg TV-jüket a filmek megkeresésére, egyszerűen csak a színész nevét, egy címet vagy műfajt megadva. A mozgásvezérlés immár felismeri a kétkezes mozdulatokat és pontosabban érzékeli a környezetet. A nézők ujjaikkal csippentést imitálva nagyíthatják a képernyőt, vagy egy ujjukkal mozoghatnak a Smart Hub panelei között. A régi vásárlókra is gondoltak, a 7-es sorozattól felfelé minden új Samsung Smart TV kompatibilis a Smart Evolution kiegészítővel, mely elérhetővé teszi legújabb hardveres és szoftveres fejlesztéseket. A 2012-es modellek számára elhozza az újratervezett Smart HUB-ot, a fejlettebb hang és mozgásvezérlést, valamint a négymagos processzort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hudrageri #8
    Kíváncsi leszek én is mikor jön be Magyarországra, de ettől még nem hiszem hogy nem érne az egész egy kalap ibolyát se. Most vagy az én gépem nem ér semmit, vagy ezek a Samsung TV-k tudnak eszméletlen sokat.
  • narumon #7
    Ahan nem vágom a 2012-es modelleket de régebbiek közül elég sok nyert úgy tesztet, hogy nagyon jó képe is színei voltak. Az újabbaknak már nincs?
  • cloud.strife #6
    Ez az egész CES mizéria egyébként egy nagy hígfos ahogy van.
    Kb. minden cég ugyanazt mutatja be a tévék terén, a tavalyi CES-enb is kiabálták az OLED-et, írjátok fel amit mondok. IDÉN SE LESZ BELŐLE SEMMI!

    Sajnos a népnek kell a cirkusz és a valódi minőség meg lassan meg a levesbe.
  • cloud.strife #5
    Az most is parasztvakítás. Ha a 2013-as Samu modellek is olyan színmegjelenítésre lesznek képesek, mint a tavalyiak, akkor kuka az összes.
  • knightbali #4
    Remélem a fejetekre rohad az UHD.
  • narumon #3
    Én ha mostanában akarnék tévét venni megnézném milyen IGZO készülékek fognak jönni.

    No meg arra leszek kíváncsi, hogy most hányan jönnek majd fikázni, mert amikor apple tévénél kb ezeket vetettük fel: normális hangfelismerés, mutogatós irányítás, stb - akkor mindenki parasztvakítással jött.
  • keembo #2
    Akkor a jövőben okostévé-nézők lesznek, vagy okos tévénézők?
  • willcox #1
    A hangvezérlés még oké, de a hadonászásos nagy baromság.