HENT hírlevél

1 GB-ra csökkentette a megosztást a RapidShare

A szerzői jogot sértő felhasználók elriasztása érdekében korlátozza a publikusan megosztható fájlok nagyságát a RapidShare. Az ingyenes felhasználók napi 1 gigabájtnyi, az előfizetők 30 gigabájtnyi tartalmat oszthatnak meg nyilvánosan.

A Megaupload fájlcserélő oldal januári bezárását követően az oldal korábbi felhasználói kénytelenek voltak alternatív lehetőségek után nézni. A Megauploadhoz hasonlóan online tárhelyként működő svájci illetőségű RapidShare azonban a megnövekedett érdeklődésre a kalózok határozott elutasításával reagált: annak érdekében, hogy az oldal ne váljon vonzóvá a szerzői jogot sértő internetezők számára, drasztikusan korlátozta az ingyenes felhasználók letöltési sebességét. November 27-étől a sebességkorlátozást egy másik intézkedés váltja fel azzal a céllal, hogy a jogsértőket továbbra is távol tartsa az oldaltól.

A TorrentFreak beszámolója szerint a RapidShare a hónap végétől mennyiségkorlátozást vezet be, mégpedig a publikusan megosztott tartalmak mennyiségét tervezi korlátozni. Ennek értelmében az ingyenes felhasználók napi 1 gigabájtnyi tartalmat oszthatnak meg nyilvánosan, míg az előfizetéssel rendelkező felhasználók esetében ez a korlátozás 30 gigabájt lesz. A portál a korlátozott megosztások, vagyis a nem nyilvános fájlok nagyságát nem korlátozza.

A fájlmegosztó oldal vezetője szerint az intézkedés nem lesz negatív hatással az átlagos RapidShare felhasználókra nézve. Ugyanakkor, mivel a korlátozás mellett például csak gyenge minőségű tartalom megosztására lenne kapacitás, így a jogsértő tartalmat megosztani kívánók vélhetően más megosztási felületet keresnek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!