Berta Sándor

Drágább hotelszobákat ajánlanak a Mac-használóknak

Az Orbitz amerikai szállásfoglalási portál üzemeltetői rájöttek, hogy a Macintosh számítógéppel rendelkező felhasználók hajlandók több pénzt fizetni a szállásaikért, mint a PC-tulajdonosok. Az Orbitz kész hasznosítani a tapasztalatot.

A visszásságra a The Wall Street Journal hívta fel a figyelmet, majd később hasonló következtetésekre jutott az AppleInsider nevű blog is. Az Orbitz már teszteli azt a rendszert, amely a jövőben drágább hotelszobákat javasol majd a Mac-tulajdonosoknak. A platform működtetői nemrég fedezték fel, hogy ezek a felhasználók hajlandók akár 30 százalékkal többet is fizetni a szállásukért. Emellett kiderült az is, hogy a PC-vel rendelkezőkhöz képest 40 százalékkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki egy Apple által piacra dobott számítógépről jelentkezik be egy 4 vagy 5 csillagos szállodába.


A hatalmas felfedezés lényege, hogy a Mac drágább, mint a PC, tehát előbbi vásárlóinak több pénze van, így ha elsőre drága szobát mutat a honlap, azt is lefoglalják

Az Orbitz a tapasztalatokat úgy hasznosítaná, hogy figyelné, ki milyen operációs rendszer alól használja a szolgáltatást és ha észleli, hogy az illető Mac OS X-t futtat a számítógépén akkor automatikusan a drágább ajánlatokat listázná ki. A portál ugyanakkor sietett leszögezni, hogy bizonyos kategóriájú szobák esetében nem lesz árkülönbözetek, így a Mac-használóknak semmiképpen sem kell majd felárat fizetniük, továbbá a drágább ajánlatokat csak javasolni fogják. Amennyiben valaki ár szerinti rendezést kér, akkor a használt operációs rendszertől függetlenül megtalálhatja a legolcsóbb ajánlatokat is.

Roger Lieu, az Orbitz műszaki igazgatója elmondta, hogy tavaly volt egy megérzésük a felhasználói szokásokkal kapcsolatban és ezután kezdtek a témával foglalkozni, majd adatokat gyűjteni. Miután elemezték az információkat, beigazolódott a feltételezésük, ekkor döntöttek az új rendszer kifejlesztése mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #31
    Amugy meg a cikkben emlitett modszer azert is sem tul esszeru, mert aki igenyesebb/tehetosebb, ugysem a legolcsobb lukat fogja lefoglalni, hanem valaszt egy jot a listarol meg ha nem is az elejen van. Ez az egesz modszer azt feltetelezi, hogy aki szallast keres, olyan hulye, hogy az elso talatokbol valaszt, artol fuggetlenul (pc-n mac-en egyarant).
  • Macc #30
    Hat nagy sotetseg van errefele, sokaknal:) Kb mintha a getto legsotetebb kocsmajaban beszelgetnenek Whisky vs. kannasborrol: mindenki sznob buzi aki Whisky-t iszik, ugye, amibol egy korty dragabb mint 6 kanna...

    Hitel maskeppen: ha valakinek eppen jo sok penze is van, vesz fel hitelt pl autora, ugyanis az auto aranak nala marado reszet forgatva sokkal tobb penzt tud csinalni, mint amit a hitelen bukna.

    Az hogy ki vesz Mac-et, takolt pc-t az meg izles dolga, izlesen meg ertelmes ember nem vitatkozik, mert nincs ertelme.
  • sanyicks #29
    egyértelmű. Aki dupla, tripla áron megvesz egy pc-t amin van egy alma, annál tényleg nagyobb az esély hogy jobban le lehet húzni mint egy másik embert, hiszen egyszer már sikerült. (a mac felhasználók nagy része nem stúdiózik, és nem is fejleszt epl gépre, úgyhogy kár ezzel jönni)
  • coolbboy83 #28
    Nem a hitelről volt szó, mint átverés....
  • TARTYOM #27
    A hitelben az égvilágon nincs semmi átverés. Csak éppen tudni kellene elolvasni 3-4 A4-es oldalt és értelmezni azt. Minden le van írva szóról szóra. Ha meg valamit nemértesz azért van az ügyintéző hogy elmagyarázza.
  • coolbboy83 #26
    Ha meg figyelik milyen oprendszer alól keresed őket, stb... és direkt nem ajánlanak olcsóbbat, AKKOR ÁTBASZNAK !!! És erről ha hackintosh géped van mert csóró proli vagy, akkor is úgy jársz... ez egy üzleti fogás, valaki rájött hogy így lehet pénzt szedni, de ez nem feltétlen az Apple vásárlók ostobasága, nyilván te sem feltételezed, hogy nézik milyen OS-t használsz és direkt nem ajánlanak olcsóbb lehetőséget - te pedig nem tudsz róla, bedőlsz...

    "ha ilyen hülye megérdemli" ... na persze, kár hogy nem tud róla hogy átverik... gratulálok a tipikus geci kárörvendő magyar hozzászóláshoz, vigyázz nehogy átverjenek bármivel is, hátha te is megérdemled ugyanígy!!
  • coolbboy83 #25
    Ez bullshit.... az egész. Én nem vennék ki drágább szobát, csak mert Apple gépeim vannak. Az meg hogy a legtöbb Apple terméket vásárló buta, szintén egy bullshit, aki ezt állítja az szimplán egy dumbass, és nem kicsit.
    Ha valaki hitelt vesz fel valamire az pedig a magánügye, ha hülye akkor úgy kell neki, de ha ez megoldás neki hogy pl a vállalkozása stb, menjen akkor az ő kockázata. Aki panelkaptárban lakik, de fizeti a Lexust vagy a BMW-t részletre, az látványember - nem tudom sajnálni, ha bebukja.
    A cigányoknál divat, hogy Mercivel járunk, de putriba lakunk!!!!
  • Papichulo #24
    Ilyenkor olyan szivesen olvasnam vegre valakitol, hogy tenylegesen elismeri, hogy egy oltari nagy baromsagot mondott... az lenne a becsulendo hozzaallas, dehat...
  • TARTYOM #23
    Mind1, felejts el, senkit sem fogok győzködni mert felesleges.
  • Papichulo #22
    "Nem fogom taglalni, de majd nézz körbe MAC-es fórumokon vagy olyan fórumokon ahol erről beszélgetnek."

    Arrol, hogy "A legtöbb MAC felhasználó buta" vagy arrol, hogy "A MAC felhasználók nagyon nagy része azért vesz MAC-et mert az divat illletve mert szép a külseje."? Melyek ezek a forumok ahol a felhasznalok "legtobb"-je es "nagyon nagy resze" ilyeneket fejteget? Jopar millio hozzaszolas lehet, hogy ilyen messzemeno kovetkezteteseket tudsz levonni belole...

    "Nem fogom taglalni", de latom, hogy fantasztikusan tudod indokolni az imbecil es sztereotipizalo kijelenteseidet... gratulalok!

    Amugy a "MAC" minek a roviditese nalad? Miert irod csupa nagybetuvel?

    ps: Peldaul iOS fejleszteshez nelkulozhetetlen az OSX