Gyurkity Péter

Nem készül saját telefonnal a Microsoft

A jelek szerint a szoftvercég csak a táblák szegmensében határozta el magát saját megoldás piacra dobására, egy interjúban ugyanis határozottan tagadták, hogy az okostelefonok területén megismételnék a lépést.

Alig néhány nappal ezelőtt bukkant fel a hír, miszerint a Microsoft felvette a kapcsolatot egy gyártóval, mégpedig egy referenciakészülék, illetve saját teljes értékű megoldás elkészítése érdekében. Ez azt jelentette volna, hogy újabb területen jelennek meg újoncként, közvetlenül is felvéve a versenyt az ott komoly előnyre szert tett riválisokkal. Most úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi.

Greg Sullivan, marketingért felelős igazgató ugyanis egy interjúban határozottan cáfolta a korábbi értesülést, kizárva azt a lehetőséget, hogy a Microsoft saját neve alatt piacra dobjon okostelefonokat. Elmondása szerint nem tervezik ilyen telefonok elkészítését és forgalmazását, ami azt jelenti, hogy egyedül a táblák szegmensére vonatkozik az elhatározás, amelynek egyébként már meg is született az első eredménye - lásd a Surface névre keresztelt tábla PC-k bemutatását. A határozott nem sokak szerint azért is fontos, mert a redmondi cég a legtöbb esetben nem hajlandó kommentálni az ehhez hasonló értesüléseket.

Időközben viszont egy rövid videóban és blogbejegyzésben taglalták, hogy a Windows Phone 8-ról lemaradó, ehelyett a 7.8-as verziót megkapó, jelenleg elérhető okostelefonok milyen új kezdőképernyőt kapnak majd a frissítés eredményeként. Jól látható, hogy az egyes csempék átméretezhetők, azokat kinagyítva szemügyre vehetjük, hogy éppen mi zajlik az adott appon belül, szükségünk van-e nagyobb figyelmet fordítani arra.

A WP8 az idei ünnepi szezon környékén jelenik majd meg, ám kizárólag új készülékeken, így a most kapható megoldásokon be kell érnünk az említett verzióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #2
    Pedig jöhetne, bár lesz választék WP8-as telefonokból szerencsére.
  • fergusonpapa #1
    hál istenek..