Napi Online

Diplomát hazudott magának az új Yahoo!-vezér

Rájár a rúd az egykor az internetes cégek üdvöskéjének számító Yahoo!-ra. Ezúttal botrányok sora után a PayPaltől igazolt új vezérigazgató, Scott Thompson bukott le életrajza kozmetikázásával.

A topmenedzser ugyanis azt állította magáról, hogy a Stonehill College-ban könyvelésből és informatikából szerzett diplomát és ez szerepelt a Yahoo! által a felügyelet felé benyújtott összes hivatalos közleményben is. A Dan Loeb által irányított ThirdPoint hedge fund nyílt levélben fordult a Yahoo! igazgatóságához azzal, hogy egy egyszerű Google-keresés alapján Thompson a Stonehill College-ban csak könyvelői diplomát szerzett. A ThirdPoint megkeresésére a főiskola megerősítette az információt, hozzátéve, hogy a informatika szakot 1983 után indították útjára, négy évvel azután, hogy az új Yahoo!-vezér végzett. Mi több, Thompson a Business Insider információi szerint 2008 óta tüntette fel életrajzában nem létező diplomáját, igaz, a PayPal felügyeletnek eljuttatott anyagaiban nem.

Loeb a nyílt levélben mindenesetre leszögezi, a hazugság egyrészt megkérdőjelezi Thompson technológiai szakértelmét, másrészt igen rossz fényt vet a cég vezetését ilyen kritikus időpontban átvevő vezérigazgató személyére is, így reméli, hogy az igazgatóság azonnali lépéseket tesz. Ugyan a Yahoo! először véletlen tévedésnek minősítette az esetet, később tudatták, belső vizsgálatot indítanak az ügyben. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy a ThirdPoint régóta szeretne magának biztosítani helyeket az igazgatóságban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mcganyol #3
    a következő az lesz hogy puskáztak matek órán?
    őszintén, ki nem szarja le? húsz+ évvel ezelőtt csináltak valamit, amit akkor megúsztak. ennyi idő alatt b+ még a gyilkosság is elévül. de ez kell a népnek, így végre van indok, amiért mégjobban lehet őket utálni.

    Egyébként a jelen eset elég más, mert itt effektív valótlant állított a fickó a CV-ben. Schmidt v Gyurcsány legalább megszerezte a papírt, még ha könnyített (szürke) úton is, de nem csak behazudták hogy van.
  • hungi #2
    Nem mintha védeni akarnám, de Gyurcsánynak a főiskolai diplomáját kóstolgatják, ami után szerzett egy tök más egyetemit. Az meg ugye üti az előzőt, meg ha jól tudom nem biológus és nem testnevelő a szakmája azóta sem...
  • Hirvaer #1
    Úgy tűnik a Gyurcsány-Schmidt jelenség lavinát indít el :D