SG.hu

Vodafone - Visa mobilfizetési együttműködés

Globális együttműködési megállapodás létrehozását jelentette be a Vodafone és a Visa, amelynek keretében az ügyfelek készpénz helyett mobiltelefonjukról fizethetnek az árukért és szolgáltatásokért.

A kiadott közlemény szerint a két cég egy olyan közös Vodafone-ajánlatot dolgoz ki, amelyet a Vodafone 398 millió ügyfele, öt kontinens több mint 30 országában vehet igénybe a Visa elsőrangú fizetési hálózatára, termékválasztékára és márkanevére építve. Az együttműködés - mely kategóriájában az eddigi legnagyobb szabású együttműködés egy globális fizetési rendszer és egy mobil szolgáltató között - a két cég globális jelenlétét és szakértelmét ötvözve teszi a fogyasztók számára világszerte elérthetővé a Visa fizetési funkciót.

A Visa és a Vodafone a közös mobilfizetési szolgáltatást, melynek alapja egy Visa prepaid számla lesz, a Visa-kártyák kibocsátóival együttműködésben kínálják a fogyasztók számára. A szolgáltatást először Németországban, Hollandiában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban vezetik be a következő pénzügyi évben. A későbbiek folyamán a Vodafone globális portfoliójába tartozó többi országban is elérhetővé válik a fizetési megoldás. A platform minden, az érintett szektorokban működő partner - így a pénzintézeti, a kiskereskedelmi, a szállítási és a közművállalati szektorban - számára lehetővé teszi, hogy az innovatív új Vodafone-os mobil pénztárcán keresztül kínálja szolgáltatásait.

Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója elmondta: “A Vodafone mobil pénztárca az okostelefon-forradalom legújabb állomását képviseli. A telefon puszta elhúzásával vagy megérintésével a Vodafone és a Visa által kifejlesztett innovatív, megbízható szolgáltatásoknak köszönhetően ügyfeleink máris gyorsan, egyszerűen, kényelmesen intézhetik napi pénzügyeiket. Mobil pénztárcánkat minden szolgáltató igénybe veheti, hiszen elkötelezetten segítjük partnereinket abban, hogy a lehető leggazdagabb szolgáltatási portfoliót biztosíthassák közös ügyfeleink számára."

Azokban az országokban - Európában, Észak-Amerikában és az ausztrál kontinensen - ahol fejlett az elektronikus fizetési infrastruktúra, a Vodafone-os prepaid számlával rendelkező ügyfelek NFC-modullal szerelt okostelefonjaikról intézhetik vásárlásaikat a POS terminálokon, amennyiben készülékeikre telepítve van a Visa payWave, a Visa gyors és biztonságos mobil fizetőrendszere. Elég, ha az ügyfél elhúzza okostelefonját a terminál előtt, és máris vásárolhat olyan egyszerű, mindennapi dolgokat, mint a busz- vagy vonatjegy, újság, magazin vagy egy reggeli kávé. A PIN kód megadásával a nagyértékű vásárlások is biztonságosan intézhetők.

Peter Ayliffe, a Visa Europe vezérigazgatója elmondta: "A Vodafone-nal kötött együttműködésünk óriási előrelépést jelent a mobilfizetés terén. A Visa fizetések jövőjére irányuló kezdeményezése több puszta ígéretnél: ezek a szolgáltatások valósak, kézzelfoghatóak, és hamarosan megjelennek a mainstream fogyasztói piacon. A Visa-val és a Vodafone-nal együttműködve a fenti piacokon működő Visa-kártya kibocsátók bármelyike lehetővé teheti a mobilfizetést ügyfelei számára a Visa márkanév jelentette biztonsággal, bizalommal és globális elfogadottsággal megerősítve."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!