HENT hírlevél

Februárig börtönben marad Kim Dotcom

Az újabb bírósági meghallgatáson, szökési kísérlettől tartva, az új-zélandi bíróság nem engedélyezte Kim Dotcom óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését. A MegaUpload alapítójának kiadatásáról február 22-én dönt a testület.

A bírósági meghallgatáson az új-zélandi bíróság elutasította Kim Dotcom, a MegaUpload alapítójának óvadék ellenében történő szabadlábra helyezési kérelmét. Az elutasítást a bíróság azzal indokolta, fennáll a veszélye annak, hogy a férfi megpróbálná elhagyni az országot, hiszen német és finn úti okmányokkal, valamint hongkongi lakhellyel is rendelkezik, kapcsolatai, anyagi tőkéje és törvénysértő múltja révén pedig meg tudná szervezni elmenekülését. A BBC News beszámolója szerint Dotcom február 22-éig biztosan börtönben marad. Az új-zélandi bíróság akkor tárgyal ugyanis először az Egyesült Államok által benyújtott kiadatási kérelemről.


A nevét Schmitzről megváltoztató Kim Dotcom

A MegaUpload vezetőjét január 20-án három társával együtt az új-zélandi hatóságok vették őrizetbe. Egy ötödik személyt, akit az amerikai hatóságok a MegaUpload vezető fejlesztőjének minősítettek, a holland rendőrség fogott el. Az amerikai hatóságok szerint a MegaUpload a világ egyik legnagyobb fájlmegosztó portáljaként működött, ahol a forgalom jelentős része szerzői jog által védett tartalom illegális terjesztésére irányult, és amely így működésével legkevesebb 500 millió dolláros kárt okozott a jogtulajdonosoknak. A jogsértési vádak alapján az amerikai hatóságok annak köszönhetően kezdeményezhettek eljárást a portál ellen, hogy a weblapra feltöltött illegális tartalmak egy részét Virginia államban működő szervereken tárolták.

A Billboard portál híradása szerint a MegaUpload elleni hatósági akció eredményeként számos fájlmegosztó, ún. cyberlocker portál függesztette fel működését megelőző jelleggel. A Filesonic, Fileserve, a VideoBB és VideoZe drasztikusan korlátozta a letöltési lehetőségeket, az Uploaded.to blokkolja az amerikai IP címeket, az Uploadbox pedig teljes körű szolgáltatás felfüggesztést és a feltöltött fájlok letörlését jelentette be. Bár a fájlmegosztó szcénát megrázta a MegaUpload bezárásának híre, a szakértők szerint a kalózkodási mutatók nem fognak jelentősen változni. Az NPD piackutató céget idéző Origo portál szerint az amerikai letöltőknek csak 3 százaléka használja az ilyen fájlmegosztó szolgáltatásokat, míg Magyarországon inkább a fizetős warez szolgáltatásokat használják a kalózok

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #16
    Akkor nem ártana oldal forgalmakat nézned.
  • martincpt #15
    "illegális tartalmak egy részét Virginia államban működő szervereken tárolták."

    Ennek ugye az lesz az eredménye hogy a fájlmegosztók fogják a szervereket és leköltöztetik mondjuk mexikóba. Aztán minden mehet tovább a régi kerékvágásban.
  • TreDoR #14
    sms warez már rég kihalt...
  • finizlik #13
    És? 1800Ft os sms-nél nekem 900-1000Ft hasznod van. (Mellesleg kb 10 éve volt hogy több mint a felét elvitte)

    Ha már 100 ember előfizet akkor is 100.000 Ft tiszta haszon... És mondjuk egy régi Wanadoo-nál nem 100 ember hanem havi 5000 ember fizetett elő..
  • zolis #12
    Ja, az SMS több, mint 50%-át az SMS szolgáltatás tulaja teszi zsebre.
  • hurkaur #11
    "ez úgy biztos ahogy mondom." okej! :D
  • finizlik #10
    Ne hidd... Ha tudnád mennyire megéri egy sms warez-t szolgáltatni nem mondanál ilyen hülyeséget
  • DjDano #9
    "Magyarországon inkább a fizetős warez szolgáltatásokat használják a kalózok"

    Ebből inkább az látszik, hogy az Origó szándékosan vagy tudatlanságból hülyeségeket beszél... Jóval többen használják a reges torrent oldalakat mint az SMS warezt ez úgy biztos ahogy mondom.
  • JL666 #8
    jó fazon nagyon. Van benne spiritusz. Lehet nem akkora zseni, mint amekkorának beállítja magát, de mégis felhúzott egy oldalt, ami az internet forgalmának 4-5%-át adta. Maga nemében a megaupload messze a legjobb volt. Lehet kicsit látványosan szórta a pénzt...
  • finizlik #7
    Sok sikert!

    Lehet keresni a Proartnak meg minden lófasznak ha akarnak, mert ha torrentezek akkor azt VPN kapcsolaton keresztül csinálom. Kétlem, hogy a Belga VPN szolgáltatóm kiadja bármilyen adatomat is úgy, hogy titkosított és nem tudják mi volt :) (Nem nem fizetek érte, még nyertem fél éve és néha néha használom)