Gyurkity Péter

CES 2012: Droid 4, Droid RAZR MAXX, HTC Titan 2, Lenovo K800

Egyetlen nap alatt négy különböző okostelefonról rántották le a leplet a címben szereplő gyártók, ezt pedig a Motorola és az Intel szövetségének bejelentése egészítette ki, jól mutatva a processzorgyártó elszántságát.

A Motorola egyszerre két készüléket is meglengetett a vásárlók orra előtt, mégpedig a Verizonnal szövetségben, így ezek először a tengerentúlon jelennek majd meg, exkluzív ajánlat keretében. A Droid 4 nevének megfelelően a negyedik generációt képviseli, 1,2 GHz-es ikermagos processzorral, 1 GB memóriával, 4 hüvelykes kijelzővel, 16 vagy 32 GB-os belső tárolóval, 8 megapixeles kamerával, LTE-támogatás mellett, Android 2.3 alatt. A megjelenés heteken belül esedékes, egyelőre ismeretlen áron.


Motorola Droid 4

A Droid RAZR MAXX a közvetlen előd (a novemberben felbukkant Droid RAZR) vékonyabb változataként jelenik meg, ez a cég szerint leginkább az üzemidőben jelent majd újdonságot, hiszen akár 21 óra beszélgetést is lehetővé tesz a vásárlók számára. A 32 GB-os belső tárolóval ellátott telefon 300 dolláros áron indul odaát, a gyártó pedig eközben jelezte, hogy az eredeti Droid RAZR lila változata is várható, mégpedig 16 GB-os tárolóval, 200 dolláros áron - mindkét készülék megkapja majd az Android 4.0-át.


Motorola Droid Razr két színben

A Motorola az Intellel kötött szövetségét is ismertette a nagyközönség előtt, ennek eredményeként pedig a Medfield Atom chipekre épülő készülékek debütálására számíthatunk az elkövetkező években.


HTC Titan II

A HTC a maga részéről a Titan 2 névre keresztelt okostelefont mutatta be a rendezvényen, amely Windows Phone alatt érkezik, immár LTE-támogatással, a cég palettáján elsőként. A megoldás 4,7 hüvelykes LCD-érintőképernyőt, 16 megapixeles kamerát (autofókusz, dual LED flash, valamint 720p felbontású videók rögzítése támogatott), ezt elülső 1,3 megapixeles kamera, WiFi, a 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon S2 chip, valamint egy 1730 mAh-ás akkumulátor egészíti ki. A szoftveres oldalon a Windows Phone Office Hub, az Exchange 2010, az Outlook Mobile, valamint a HTC Watch és az Xbox Live található meg a listán.


Lenovo K800

A Lenovo K800 egyben az első Intel Medfield okostelefon, ezért is övezi viszonylag nagy sajtóvisszhang ennek debütálását. 4,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató TFT-kijelző, erősen módosított Android 2.3, 1,6 GHz-es Intel chip, valamint egy 8 megapixeles kamera kapott itt helyet, HSPA+ támogatással, WiFi, Bluetooth 3.0 és GPS mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #7
    Persze, csak a kisebb készülékek rendszerint "butábbak" is.

    lenox01 (#6):
    És kényelmesen is tudsz ülni zsebedben az eszközzel?:) Mert HD2-t mikor próbáltam, sajnos nem volt túl kényelmes - "hétköznapi" nadrágot hordok, kösz az érdeklődést:)
  • lenox01 #6
    A normál méretű mobilokat (értsd.: 4" és felette) csak az nem tudja kényelmesen farmerszebbe tenni aki
    1. gyerek
    2. felnőtt de hominger sztájl passzentos farmert hord
  • Bubble999 #5
    Ha akarsz választhatsz kisebbet is, azok is vannak a kínálatban. Senki sem erőlteti rád a tepsiket.
  • asysoft #4
    Egyetértek, már a HD2 is jó pixeles volt a maga 4.3" kijelzőjével, de "meg lehet szokni". Remélhetőleg MWC-n bejelentik, hogy bővítik felfelé a megkötéseket, és jöhetnek a 720p-s kijelzőjű eszközök... Amúgy valahol viccesnek találom, hogy képpontsűrűség csak most kezd el számítani, hogy a 4+" androidos eszközök nem 480x800 (körüli) felbontással jönnek ki...:)

    ~OFF: Ennek kapcsán mindig elgondolkozom, hogy egy nagyméretű kijelzővel (4+") felszerelt telefont hol cipel a tulajdonosa? Mert bár kétségtelen, hogy nagyobb élmény egy ilyen kijelzőn pl netezni, de nekem már az iPhone is határeset tud lenni a farmer zsebében...:)
  • mrlujoak #3
    "A HTC a maga részéről a Titan 2 névre keresztelt okostelefont mutatta be a rendezvényen, amely Windows Phone alatt érkezik, immár LTE-támogatással, a cég palettáján elsőként. A megoldás 4,7 hüvelykes LCD-érintőképernyőt, 16 megapixeles kamerát (autofókusz, dual LED flash, valamint 720p felbontású videók rögzítése támogatott), ezt elülső 1,3 megapixeles kamera, WiFi, a 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon S2 chip, valamint egy 1730 mAh-ás akkumulátor egészíti ki." - nekem ebből a kis szösszenetből megint hiányzik valami. Segítek. A WP7 jelenlegi felső korlátja miatt annyi, amennyi, és köze van a PPI számításhoz...

    Najó, nem csigázom a kedélyeket... Az a szép nagy, 4,7"-os kijelző kemény 480*800-as felbontást tol a képünkbe. Ez, hogy is mondjam, elég vérszegény. 198,5-es PPI egy ilyen csúcsmodellbe? Húzom a szám.
  • tomboy013 #2
    A Titan 2 odavág. Nagy tepsi de jó lenne =)
  • dyra #1
    A 90-es évek után újra bazi nagy telefonokkal mászkálhatunk :D Kicsit vicces ez a "fejlődés". Jók meg minden de telefonnak azért ezek már túl nagyok.