Napi Online

Kivásárolja a Sony az Ericssont

A Sony kezébe került a Sony Ericsson mobiltelefon-gyártó cég - erősítette meg a válásról szóló hírt mindkét vállalat a Reuters tudósítása szerint.

A Sony kivásárolja közös mobiltelefon-gyártó üzletükből az Ericssont. A japán nagyvállalat 1,05 milliárd euró készpénzt fizet a 2001-ben létrehozott közös vállalat 50 százalékáért, amiért birtokába kerülnek a mobilgyártáshoz szükséges szabadalmak. A felek ezenfelül kötnek egy kölcsönös licenchasználati szerződést is. A Sony Ericsson kezdetben kamerás és walkmanként is működő telefonok arzenáljával árasztotta el a piacot, az utóbbi években azonban hátrányba került az okos telefonok versenyében. A kivásárlás lehetősége hosszú ideje napirenden van, ugyanis ez mindkét félnek előnyös.

Az Ericsson a mobilhálózatokhoz szükséges eszközök fejlesztésére és a hálózati szolgáltatásokra koncentrálhat, a Sony pedig egyesítheti tévé-, laptop-, táblakomputer- és videojáték-üzletágát a mobiltelefonokkal. Így összefüggő, az eszközök közt átjárást biztosító kínálattal támadhat a fogyasztókra. A Sony Ericsson hosszú veszteséges időszak után a harmadik negyedévben lett nullszaldós, és nemrégiben döntött arról, hogy a jövőben csak okos telefonokat fog gyártani - emlékeztet a BBC. A vállalat eladásainak 80 százalékát az Xperia készülék teszi ki, amely a Google Android operációs rendszerét futtatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cloud.strife #13
  "Látom téged is csak a marketing duma ..... érdekel..."
 • cloud.strife #12
  Látom téged is csak a marketing duma kell. Műszakihoz setét emberek nem is vagdalóznak mással, csak a Hz, a mag meg a többi.

  lenne eszed hozzá tudnád, hogy egyik android verzió sem támogatja a két magos procikat, csak max pár saját gyártású szoft (LG képnézegető, stb), de azok meg köztudottan mégxarabbak mint a gyári dolgok.

  Ha neked úgytetszik vedd csak a kóreai népfront nevében a termékeiket, azzal semmi baj sincs, csak a másik márkákat ne ócsárold már alaptalanul legyélszives.
 • bottika #11
  én meg leXarom a korábbiakat, az Optimus 3D-t árulják 100ért 2.3-mal, akkor ennyi pénzért adjanak más telót is azzal. Neked miattam lehet Nokia 1611-esed is 1997-ből.. xD
 • mrlujoak #10
  De látom tök felesleges ezen rugóznom, Te elhatároztad, hogy az Xperia [email protected], ezen meg nem óhajtok tovább "vitázni" mert érvelésed megingathatatlan... Csakúgy, mint a GT540 mi? http://en.wikipedia.org/wiki/LG_GT540
 • mrlujoak #9
  ...én még mindig az ELSŐ KÉTMAGOSRÓL azaz az LG Optimus 2X-ről hadoválok...
 • bottika #8
  http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Optimus_3D
 • mrlujoak #7
  ...csakmert a G2x-é nem jó a 2X-ekre...
 • mrlujoak #6
  Hmm, hivatalos 2.3 az LG2X-re?! Link PLS!
 • bottika #5
  2.2.2 simán felugrik az LG-re és a 2.3 is csak M.országon nem, itt már eleve úgy adják, simán érzi a dual core cuccokat vele.
 • mrlujoak #4
  Joh, lovagolj csak a három 2.1-en maradt modellen, szíved joga.

  Ellenben pont azt az LG-t kellett felhoznod, ami a "csúcs" első kétmagos hiperszuper szörnyét idén 2.2-vel képes volt kiadni, és még minidg nincs rá hivatalos 2.3, holott már itt a 4.0...

  Amúgy ha ennyire zavar, hogy csak 2.1 van rajta - amit nem értek, hiszen mint írtad nem Te használod - akkor tegyél fel rá főzött ROM-ot!

  Én, mint aktív 2.1-et használót semmiben nem hátráltat a gyári 2.1...